Mywedding har snakket med makeupartist og Instagram-stjerne, Ragnhild Andersen, og fått hennes beste tips til plettfri brudemakeup.

Av: Ingrid Bruvik Foto: Alamy.com 

Dette er utfordringen til alle bruder som skal se ut som den beste utgaven av seg selv på bryllupsdagen; Du vil at sminken skal se naturlig ut, men samtidig skal du se plettfri ut på bryllupsbildene og du skal klemme – mye!

Trikset er å bruke en dyktig makeupartist som vet akkurat hva som skal til. Makeupartist Ragnhild Andresen (@rmabeauty) har disse rådene.

Hvilken sminkelook tenker du passer best for en klassisk brud?

En klassisk brud kan bety så mye forskjellig. Det kommer an på hvem du spør, men i Norge er den generelle oppfatningen at en klassisk brud er en som ligner mest mulig på sitt egentlig jeg, sier Andresen.

Her handler det om at du ikke skal se sminket ut, men likevel se sitt beste ut. Siden sminken har en tendens til å forsvinne litt på bilder, bør du bruke lys- og skyggeteknikker for å gi en effekt, uten at sminken er full av farger.

Punktvipper, rosafarget leppepomade, en varm rosatone for blush og øyenskygge i klassiske bruntoner er faste travere – nettopp fordi så og si alle kler det, forklarer hun.

Brudesminke-sminke-brud-bryllup-tips-makeupartist.jpg

Brudesminke-sminke-brud-bryllup-tips-makeupartist.jpg
KLASSISK BRUD: Sminkelooken som kler alle. Foto: Johan Andersen 

Hva gjør du forkant av en brudemakeup?

Før jeg legger sminke på et ansikt, går jeg over med rens for å fjerne smuss, svette, talg/forurensing på huden. Deretter legger jeg et nytt lag med hudpleie som er tilpasset hudens behov. 

Dette gjør jeg fordi en ren og fuktmettet hud er den beste basen for en flott makeup. Gjør du ikke dette kan sminken bli tørr, flekkete og/eller ikke sitte like lenge.

 

Hvordan legger du en holdbar brudemakeup?

For en holdbar makeup er det viktig å bruke tid på foundation. Når jeg legger foundation, bruker jeg en beautyblender – altså, en eggeformet svamp. Når jeg har lagt foundation i hele ansiktet, presser/dytter jeg beautyblenderen over ansiktet opp til tre ganger – da vet jeg at produktet sitter godt i huden. Jeg gjør det samme med andre flytende produkter som for eksempel concealer og highlighter, forteller makeupartisten.

Helt til slutt avslutter jeg alltid med «All Nighter» - en settningspray fra Urban Decay. Denne gjør at sminken ikke smitter og holder seg hele kvelden.

Tips! Desto flere du klemmer i løpet av den store dagen, desto mer vil sminken gnis av. Det er lov å «øre-klemme» denne dagen!

Hvilket produkt bør bruden ha i nærheten hele dagen?

Produkter som bør følge bruden hele dagen for touch up er; lyst pudder til t-sonen, solpudder for 3-sonen, leppeprodukter bruden har valgt ut og en blush. Husk kostene!

Ragnhild-Andresen-makeupartist-tips-sminke-brud.jpg

Ragnhild-Andresen-makeupartist-tips-sminke-brud.jpg
MAKEUPARTIST: Ragnhild Andersen er en velkjent makeupartist som har brudesminketipsene. Hun deler en rekke av sine gode tips på @rmabeauty på Instagram. Foto: Johan Andresen

Hvilken maskara er din favoritt?

Jeg bruker alltid Sensai sin maskara når det kommer til brud. De er tårefaste, og kan fjernes med vann over 38 grader. Da slipper bruden å slite med å få av maskaraen på kvelden, som hun ellers ville gjort med en vannfast maskara, sier Andresen.

Hvilke produkter styrer du unna?

Silica (pulverisert kråkesølv – ofte brukt for ekstra skinn) og SPF, som kan gi «flashback» ved bruk av blitz. Derfor bruker jeg ikke foundation med høy SPF, men legger heller solfaktor som en del av hudpleien. Jeg bruker heller ikke settingpudder som det står HD på, ettersom disse som regel inneholder silica.

Hvem er din drømmebrud å sminke?

Dette har jeg aldri tenkt på før, men det første ansiktet som popper inn i hodet mitt er Gigi Hadid. Hun har virkelig ansiktet til en engel, og hun kommer til å bli nydelig som brud hvis hun gifter seg en dag, avslutter eksperten.