Brudekjolen er forbundet med uskyldshvitt, men ikke alle bruder kjenner seg igjen i uttrykket. Her gir brudekjoledesigner, Cecilie Melli, sine tips.

Av: Ingrid Bruvik Foto: Papilioboutique.com

Du har sett på tusen kjoler på nettet, bladd deg gjennom i utallige, glossy bryllupsmagasiner og sett hver eneste episode av «Say Yes To The Dress». Likevel finner du ikke din drømmekjole – for alle er hvite som snø.

Fortvil ikke, kjendisbrudekjoledesigner, Cecilie Melli, har svaret på alt du lurer på hvis du vil tenkte utenfor boksen, og gå for en farget brudekjole.

Brudekjole-Cecilie-Melli-norsk-design.jpg

Brudekjole-Cecilie-Melli-norsk-design.jpg
BRUDEKJOLE: Hvis du ikke føler deg komfortabel i den klassiske, hvite brudekjolen, finnes det en rekke andre alternativer. Her ser du en nydelig kreasjon av Cecilie Melli. Foto: Produsenten

Brudekjole-dueblå-lys-blå-tyll-farget-inspirasjon.jpg

Brudekjole-dueblå-lys-blå-tyll-farget-inspirasjon.jpg

BLÅ BRUDEKJOLE: Selvfølgelig er det mulig. Cecilie Melli er selv glad i fargen dueblå, slik som på denne kjolen. Foto: Ceilie Melli

Hva er den største fordelen med ikke å velge en hvit brudekjole?

Den mest åpenbare forskjellen er at du lettere kan bruke kjolen ved en annen anledning, uten å føle deg som en brud. Det er bakgrunnen jeg hører mest, forteller Melli.

Det er også – naturlig nok, mange som synes det er veldig uvant å se seg selv i brudekjole - og ikke minst som brud. For de som føler det slik, vil det kanskje føles mer avslappende å velge en kjole med en farge de liker og kler.

En brudekjole som kan brukes igjen

Hvilke andre farger en hvitt liker du på en brudekjole?

– Jeg liker egentlig en hel del farger, fordi jeg elsker – ironisk nok, farger, avslører brudekjoledesigneren.

– Mange av de brudene jeg jobber med, velger farger av en lysere skala, men jeg har også bruder som synd det er viktig å velge en farge som sørger for at de kan bruke kjolen ved senere anledninger. Min favoritt er selvfølgelig rose, men også lys dueblå, forteller hun.

Hva bør du ha i bakhodet med tanke på snitt og stil når du ikke velger hvitt?

 

– For mange som velger kjole en med farge, er det et viktig poeng at de skal kunne bruke kjolen senere. De velger da ofte en kort kjole som kan brukes til flere anledninger, enn det en lang kjole gjerne kan. De blir ofte valgt til typiske ambassadebryllup i storbyer, med ikke så mange gjester, forklarer designeren.

Brudekjole-blå-lyseblå-dueblå-farge.jpg

Brudekjole-blå-lyseblå-dueblå-farge.jpg

Rosa og himmelblå: Flere brudekjoledesignere lager kjoler i flere farger. Her ser du to nydelige varianter fra Papilio Boutique i Toronto. Foto: Produsenten

brudekjole-lilla-blonder-tyll-blomster-rosa.jpg
brudekjole-lilla-blonder-tyll-blomster-rosa.jpg

BRUDEKJOLE: Fiolett er en annen farge som kan fungere godt. Kombinert med blonder, tyll og strass, er det liten tvil om hvem som er bruden. Denne kjolen er fra Joanne Flemming Design. Foto: Produsenten

Tips til todelt brudekjole

Et annet tips til deg som ikke vil ha hvit kjole, er å tenke gjenbruk.

Jeg tipser også kundene om at hvis de velger lang kjole, så kan vi alltids kutte den til en kort kjole senere. Da blir det nesten som to i ett, forteller Melli. 

Alternativt kan du velge en brudekjole som i utgangspunktet er delt i to, slik som it-jente og motepersonlighet, Olivia Palermo, gjorde i sitt bryllup. Et antrekk som dette gir garantert muligheter for gjenbruk senere.

Det er veldig populært med en todelt løsning til bryllupet. Da går det mest av lange, cremefarget, chiffonskjørt, med en perlebrodert topp, i for eksempel dus grønn, rosa, eller nude. Skjørtet kan legges opp til mer anvendelig knelengde, og toppen kan senere brukes til et sort skinnskjørt på fest, forklarer brudekjoledesigneren.

Eller du kan bestille et skjørt til, i en annen farge senere slik at du alltid har et formelt antrekk hengende i skapet som ikke er bunad. I tilfelle du blir invitert på Slottsball.

Cecilie-melli-design-brudekjole.jpg

Cecilie-melli-design-brudekjole.jpg

TODELT: Ifølge brudekjoledesigneren kan du også gå for en brudekjole i to deler. Da er du garantert at den kan brukes til flere anledninger. Her er to nydelige varianter fra Cecilie Melli. Foto: Produsenten

Brudekjole-farger-to-deler.jpg

Brudekjole-farger-to-deler.jpg

BRUDEKJOLE I TO DELER: Det vanligste er et chiffonskjørt og en perlebrodert topp i farger som dus grønn, nude eller rosa. Foto: Cecilie Melli

Hva er den største «feilen» en brud som ikke velger hvit kjole kan gjøre? 

Jeg synes den største feilen er hvis bruden blender for mye inn i landskapet blant gjestene. Når du har en brud som går i hvitt/creme, så vet du i hvert fall hvem som er bruden.

For at det ikke skal være noen tvil om hvem som er bruden med en farget brudekjole, gjelder det å kombinere kjolen med riktige detaljer.

Jeg pleier alltid å foreslå en bukett og/eller blomster i håret, i form av en krans eller lignende. Slenger du på et slør, enten kort eller langt, er det ingen som er i tvil, avslutter Melli.

rosa-pudder-brudekjole-tyll-inspirasjon.jpg

rosa-pudder-brudekjole-tyll-inspirasjon.jpg

ROSA BRUDEKJOLE: Rosa, nude eller pudder er blant de tryggeste fargene du kan velge etter hvitt. Her ser du to varianter fra Pronovias. Foto: Produsenten