Brudekjoledesigner, Cecilie Melli, og daglig leder ved Brudekjolen, gir tips til deg som står brud i vinter.

 Av: Stine Nibe Ravneberget Foto: Sanpatrick.com og Pronovias.com

Har du og din kjære bestemt dere for vinterbryllup? Da er dere kanskje godt i gang med bryllupsforberedelsene allerede. Her kommer brudekjole-ekspertene med gode tips og råd om hva som blir toneangivende og populært blant vinterbrudene.

Hva er trendene denne vinteren?

– Veldig mange velger kjoler i tykkere stoffer som mixed mikado/sateng eller brokade. Lange ermer eller blondeboleroer med lange ermer er populært hos vinterbruder, forteller Monica Hjelvin, daglig leder i brudesalongen Brudekjolen i Oslo.

– Den klassiske A-fasongen i mixed mikado-stoff selger vi mer av til vinterbruder enn til sommerbruder. Ofte ønsker bruden at det er litt mer bling, slik at de får en snøkrystall- eller vinterlook. Kroppsnære kjoler med lange ermer er også populært, siden bruden gjerne ønsker å være mer tildekket på vinteren. 

VINTERBRUD: Veldig mange velger en brudekjole med lange ermer eller med en blondebolero. Det er både vakkert, og sørger for at du lettere holder varmen. Her ser du en kjolen Dracane fra Provonias. FOTO: Produsenten

JAKKE/BOLERO: En jakke eller bolero er et alternativ til lange ermer. Da har du mulighet til å ta den av etter bryllupssermonien og fotografering, og få en ny look til bryllupsfesten. Her ser du kjolen Draline fra Provonias, som kommer med en blondert, nude bolero. FOTO: Produsenten

I vintersesongen går i tillegg fargenyansene på brudekjolene i større grad mot hvitt enn mot andre, varmere nyanser.

– Vi ser at farger som nude og beige ikke er så populært hos vinterbruder. De ønsker heller å gå for en hvitere farge på kjolene, slik at det ikke blir så stor kontrast til snøen hvis de skal ta brudebilder ute. 

Brudekjoledesigner Cecilie Melli tror på særlig én kjoletype til vinteren.

– Jeg tipper sterkt på at halterneck blir populært, siden både Meghan Markle og Jamina Iversen til Stian Blipp valgte dette. Det er et snitt som har vært borte en stund. Jeg synes halter passer best hvis du ikke har for store bryster, så de jentene som liker en atletisk look velger gjerne noe slikt. Personlig har jeg lyst på en skjortekjole med ballongermer og krage, det synes jeg er kjempekult, sier Melli.

HALTERNECK: Brudekjoledesigner, Cecilie Melli, spår at brudekjoler med halterneck kommer til å bli en av vinterens store trender. Denne nydelige kjolen er fra San Patrick. FOTO: Produsenten

Trendy hårpynt og varme blondekåper som tilbehør

– Vi ser fra 2019-kolleksjonen at hårkammer, diadem og hårbånd med bling tar over for den tradisjonelle ”prinsesse”-tiaraen. Annet tilbehør som kommer i 2019 er lange blondekåper med slep som et ekstra tilbehør over brudekjolen, forteller Hjelvin.

HÅRPYNT: Hårbånd, hårkammer og diadem er blant trendene for 2019, og det finnes mange muligheter som komplementerer frisyren din. Her ser du hårbånd (venstre) og hårkam (midten) fra Heircomesthebride.com og diadem (høyre) fra JUstinemcouture.com. FOTO: Produsentene

Melli foreslår en hjemmestrikket cardigan for å holde varmen.

– Mange spør meg om bolero, men jeg er ikke så fan av det i sin klassiske forstand. Det ser mange ganger ut som en nødløsning og jeg oppfordrer folk til å tenke alternativt. Veldig mange vinterbruder får noen i slekten til å strikke dem en lekker, kort cardigan eller genser i et fint garn. Her har jeg sett mye fint tidligere, forteller hun.

Gode råd til den kommende vinterbruden

– Et godt råd til en kommende vinterbruden er å huske på å ha med seg en varm jakke eller kåpe til og fra vielsen. I tillegg kan det være lurt å ha med seg utesko eller støvletter hvis du skal ta bilder ute i snøen, slik at du ikke ødelegger brudeskoene, anbefaler Hjelvin.

BRUDESKO: Nydelige sko til bruden. Fra venstre: Sandaletter med utsmykking fra Asos, Rosa pums med spenne, kremhvite sandaletter med ankelrem, helt hvite sko med spenne, pumps med spenne og kremhvite, spisse sko med ankelrem fra House of Frasier. FOTO: Produsentene

Melli er helt enig i at det er viktig å holde varmen. 

– Det første som er viktig å tenke på er at du ikke fryser. Det vil jo da falle naturlig å velge lange ermer. Du må tenke litt mer på hva du har til kjolen mellom kirke og festlokaler. Og om kjolen tåler å bli slept i for eksempel snø og smeltet snø.

– Hvis du velger silkechiffon er det mange som da velger uten slep slik at kjolen ikke blir så stygg i kanten på det tynne, gjennomsiktige stoffet. Silke er veldig lunt og varmende når det er kaldt, og svalende når det er varmt, så da har du sikret deg noe for temperatursvingningene med å bevege seg mellom ute og inne, sier Melli.

JAKKE TIL BRUDEKJOLEN: En av trendene for vinteren er lange blondejakker du kan ha over brudekjolen. Dette gjør at du får to kjoler i ett. Her ser du en nydelig kjole fra Luna Novias. FOTO: Produsenten

Når bør du egentlig begynne å tenke på kjolen?

– Vi anbefaler å bestille kjolen syv til åtte måneder før bryllupet på grunn av tre til fire måneders leveringstid på kjolen, og at du får tid til at skredder kan få kjolen tilpasset, avslutter Hjelvin.

Følg Brudekjolen og Cecilie Melli på Instagram: