My Wedding har laget en oversikt over alle bryllupsplanleggerne i Norge og skrevet litt om hva den enkelte bryllupsplanlegger fokusområder. Vi har sett nærmere på bryllupsplanleggere i Oslo og Stavanger.

Bryllupsplanleggeren er din beste venn og en fornuftig stemme som vil gjøre alt for at dere som par skal ha den beste bryllupsdagen tenkes kan.

Her er duoen i Glennewedding sine beste tips.

Bryllup som business

DUOEN: Glennewedding ble startet høsten 2013 av søstrene Silje Glenne og Gry Glenne. FOTO: Glennewedding.no/Moment Studio

Glennewedding ble startet høsten 2013 av søstrene Silje Glenne og Gry Glenne, etter at de hadde studert henholdsvis forretningsutvikling og bryllupsplanlegging – sistnevnte i USA. En perfekt kombinasjon for to stykker som var ekstra opptatt av trender og bryllup.

 Vi lanserte Glennewedding høsten 2013. Vårt første bryllup var bryllupet til Louise Angelica og John Arne Riise i slutten av mai 2014, og siden har vi spesialisert oss på eksklusive bryllup, forteller jentene. 

Det kan vel kun beskrives som en pangstart på en hvilken som helst business. Etter det har det gått slag i slag med vakre brylluper.

Hvorfor ville dere jobbe med akkurat bryllup?

– Silje var alltid ekstra opptatt av bryllup, selv om hun ikke var forlovet kjøpte hun bryllupsblader og fulgte med på trender konstant. Da hun skulle studere, valgte hun å studere forretningsutvikling med en tanke om å starte noe eget, hun visste da at hun ønsket å jobbe med bryllup, selv om hun ikke visste at det kom til å ende med Glennewedding

– Gry var i USA på dette tidspunktet og vi bestemte oss for å starte et bryllupsplanleggingsbyrå sammen. Før Gry kom tilbake til Norge studere hun bryllupsplanlegging og fulgte en bryllupsplanlegger i USA, slik at vi fikk mest mulig erfaring før vi lanserte bedriften, forklarer dem. 

Bryllupsplanlegger-på-nett-tips.jpg

Bryllupsplanlegger-på-nett-tips.jpg
EKSKLUSIVT BRYLLUP: Søstrene Glenne har spesialisert seg på eksklusive drømmebryllup. Foto:  Glennewedding/Moment Foto

Bryllupsplanlegger – fra drøm til virkelighet

Med mye inspirasjon fra den utenlandske bryllupsindustrien var begge klare for å gjøre norske brudepars drømmer til en realitet. 

Hvem er drømmekunden?

– Drømmekunden vår er par som gleder seg til å inngå ekteskap og bekrefter at de ønsker å være hverandres livspartnere. Vi har vært utrolig heldige og kun hatt fantastiske brudepar, hvor det har vært en ære å få ta del i deres kjærlighetsreise.

Hva er det beste med å jobbe som bryllupsplanlegger?

– Det morsomste med jobben er å bli godt kjent med brudeparene. Vi er utrolig heldige som får være del av en så viktig dag. Det finnes ikke noe mer rørende enn når bruden går opp til sin utkårede og de gir hverandre sitt ja. Etter en lang planleggingsprosess, er alt hardt arbeid verdt alt når vi ser deres reaksjoner på selve bryllupsdagen.

Hva er de viktigste grunnene til å velge å bruke en bryllupsplanlegger?

– Mange undervurderer hvor mye arbeid det ligger bak planleggingen av et bryllup.  Vite hva som skal gjøres, hvilke leverandører man kan stole på og når ting må være klargjort er elementer som kan bli en stressfaktor. Bryllupsplanleggerne kan gjøre hele opplevelsen mindre stressende og mer fornøyelig.

De forteller videre at de er de første som kommer og siste som går på bryllupsdagen.

– Alle involverte forholder seg til oss. Dermed kan brudeparet være gjester i eget bryllup og nyte opplevelsen fullt ut.

bryllup-planlegging-tips-inspirasjon.jpg

bryllup-planlegging-tips-inspirasjon.jpg

DRØMMEBRYLLUP: Duoen i Glennewedding arrangerer bryllup i inn- og utland, og spesialiserer seg på eksklusive bryllup. Foto: Glennewedding.no/Moment Studio

Bryllup-meny-bordkort-planlegging.jpg

Bryllup-meny-bordkort-planlegging.jpg

DETALJER: Brylups krever stor planlegging, helt ned til font på menyen. Da kan det være godt å ha hjelp av en bryllupsplanlegger til prosessen. Glennewedding.no/Moment Studio

Følelser i sving

Men det er ikke den eneste grunnen til å bruke en dyktig bryllupsplanlegger. Det er en lang liste av gode grunner til å sette ut jobben. To av stikkordene er kvalitetssikring og følelser.

– En dyktig bryllupsplanlegger kvalitetssikrer alle ledd i bryllupet og dermed behøver ikke brudeparet å bruke timevis på å finne de rette leverandørene.

En annen fordel er at bryllupsplanleggeren kan være en profesjonell og nøytral stemme som kan hjelpe brudeparet med å navigere i nære og kjære, så vel som innleide.

– Som profesjonelle bryllupsplanleggere har vi opplevd at det kan være vanskelig å etterkomme krav fra deres nærmeste. For å håndtere disse situasjonene vil vi som bryllupsplanleggere gi råd og hjelp underveis, forteller gründerne.

Så er det selvfølgelig veldig praktisk å ha noen som er oppdatert på de siste trendene innen bryllupsestetikk ved sin side.

Hvordan finne bryllupsplanleggeren for deg?

Men i en jungel av bryllupsplanleggere, Instgram-kontoer og bryllupsblader. Hva bør du tenker på før du velger samarbeidspartnere og hvordan finner du drømmeplanleggeren?

Hva er det viktigste brudeparet bør tenke på før man velger en bryllupsplanlegger, og hvordan finner man sin perfekte planlegger?

– Det viktigste før du velger en bryllupsplanlegger er hva dere ønsker hjelp med. Noen ønsker kanskje kun hjelp på selve bryllupsdagen, mens andre ønsker hjelp med hele planleggingsprosessen! Hvis du er klar over hva du ønsker hjelp med, er det enklere å se om bryllupsplanleggeren dekker behovene dere har.

Og når det gjelder hvordan du finner den perfekte bryllupsarrangøren for ditt bryllup, tipser søstrene om god gammeldags kjemi.

– Det er utrolig viktig å føle at man har god kjemi med bryllupsplanleggeren sin, så vi vil anbefale å ha et møte for å bli kjent før dere booker bryllupsplanleggen.

Hva bør en god bryllupsplanlegger tilby sine kunder?

– En god bryllupsplanlegger bør være lett tilgjengelig for kundene sine. Et bryllup er både emosjonelt og tidskrevende, og da er det viktig at bryllupsplanleggeren alltid er tilgjengelig når brudeparet har behov for det

– For oss i Glennewedding har vi full forståelse for at brudeparene våre har arbeid og familieliv som skal gå rundt i en travel hverdag, og da legger vi til rette for at vi er tilgjengelige på de tidene som passer dem, enten om det er om kvelden, i helger eller hjemme når barna deres har lagt seg.

Et annet godt råd å ha i bakhodet, er i hvor stor grad du vil være involvert i prosessen. Her er det veldig ulike behov og det bør det tas det hensyn til.

– Det er ikke alle brudepar som ønsker å være en del av alle ledd i planleggingsprosessen, mens andre ønsker å vite hver eneste detalj. Uansett bør bryllupsplanleggeren skreddersy en planleggingsprosess og bryllupsdag som passer hvert brudepar. 

 

På Nordstrand i Oslo ligger Vakre Bryllup & Events AS, drevet av Hanne Svendsberget og Nina Asbjørnsen. Vakre Bryllup tilbyr planlegging, design, koordinering og produksjon av deres bryllup. Hanne og Nina tar hånd om deres visjon, stil og ønsker og hjelper dere til å skape en minnerik dag for dere og deres gjester.  Vakre Bryllup og samarbeidspartnere danner sammen den perfekte rammen for deres bryllup. For å få mer informasjon om Vakre Bryllup kan dere gå til deres hjemmeside for mer informasjon