Bryllupsinvitasjoner er gjestens første møte med bryllupet. Her får du inspirasjon til tekst, design, stil og maler, samt informasjon om frister for bryllupsinvitasjoner.

Av: Lise Bjørk Foto:

Det har blitt mer og mer populært med «save the date»-kort – enkelt forklart, kort som oppfordrer gjestene til å holde av datoen. Dette er for at gjestene skal få muligheten til å sette av datoen i god tid, uten at alle detaljene behøver å være planlagt ennå.

Datoen er det eneste som behøver å være i orden, og disse kortene kan dere lage selv eller bestille på nett. Informer også om at invitasjonene vil komme senere. Dette fungerer godt for de som ikke ønsker bare å sende en SMS eller e-post, selv om mange også velger den varianten.

Calligraphen.no finner dere mange forskjellige varianter, og garantert noe som passer for dere.

Bryllupsinvitasjon-mal-morsom-tekst.jpg

Bryllupsinvitasjon-mal-morsom-tekst.jpg
INVITASJON: Moderne og nydelige invitasjoner fra kolleksjonen "Janne og Joakim" designet og laget av Hey Paperie. Du kan se hele kolleksjonen her. Foto: Heypaperie.com

Sende ut bryllupsinvitasjoner

Etter at gjestene er blitt informert om datoen, kan resten av planleggingen begynne. Når sted og tidspunkt er på plass, kan du begynne å tenke mer på bryllupsinvitasjonene.

Når de skal sendes ut varierer ut i fra hvor dere skal gifte dere, og om gjestene bor i nærheten eller langt unna. Er det snakk om et bryllup i utlandet, eller mange gjester kommer fra utlandet, kan det være lurt å sende ut invitasjon opp til 8-10 måneder før bryllupet.

Finner bryllupet sted i nærområdet, og de aller fleste gjestene bor i nærheten, kan bryllupsinvitasjonene sendes ut rundt 6-8 uker før bryllupet. Det anbefales å sende ut invitasjonene minimum 2 måneder før bryllupet finner sted.

Et svarkort kan være lurt å sende med invitasjonen, da det kan bli veldig travelt om alle bestemmer seg for å ringe og svare på samme tid. Det er også mye lettere for dere å holde styr på hvem som kommer når dere har svarkort.

Bryllupsinvitasjoner-diy-save-the-date-bryllup-bilde.jpg

Bryllupsinvitasjoner-diy-save-the-date-bryllup-bilde.jpg
INSPIRASJON: Det finnes mange muligheter for design av bryllupsinvitasjonene, og du kan også fint kombinere den med flotte bilder. Her ser du kolleksjonen "Martine & Johannes" med rustikke og naturlige elementer designet av Heypaperie.com. Se hele kolleksjonen her. Foto: Produsenten

Gjør det selv eller bestill på nett

Invitasjonene kan dere lage selv, og det kan også bestilles på nett. Velger dere å lage det selv kan Word være ganske greit for dette, det finnes mange forskjellige bordekanter og dere kan finne en skrifttype dere liker. Her finner dere flere ferdiglagde maler som kan lastes ned i Word. Om dere ønsker å lage selv og bestille fra nett, kan dere ta en titt Optimalprint.no og Vistaprint.no. 

Om dere helst ønsker at noen andre ordner bryllupsinvitasjonene for dere, finnes det flere sider som tilbyr dette. Se litt rundt på sidene og se hvilken type tema dere ønsker å gå for. Bryllupsinvitasjoner.no er Skandinavias største leverandør av bryllupsinvitasjoner, og Heypaperie.com er en av Norges største leverandører.  

Når dere bestiller invitasjoner og eventuelt «hold av datoen»-kort, kan det være lurt å ha litt samme stil gjennom alle kortene. Stilen kan du gjerne videreføre til bordkort og programmet i bryllupet også, for en rød trå gjennom alt. 

Bryllupsinvitasjoner-rustikk-hjemmelaget-tekst-mal.jpg

Bryllupsinvitasjoner-rustikk-hjemmelaget-tekst-mal.jpg
BRYLLUPSINVITASJON: Moderne design med botaniske elementer. Fra kolleksjonen "Marianne og Ole Henrik" designet og laget av Heypaperie.com. Se hele kolleksjonen her. Foto: Produsenten

Hva som skal stå i bryllupsinvitasjonene

Dere velger helt selv hvor formelle eller uformelle dere ønsker å være i invitasjonene.

Det viktigste er at informasjonen om hva, hvor og når, eventuelt kleskode hvis dere ønsker det. Sett opp en dato for når svar senest skal utbes, slik at dere får planlagt mat og drikke til bryllupet. Mange etterspør svar 6-8 uker før bryllupet, men dette avhenger også av når dere selv sender ut bryllupsinvitasjonene. Ønsker dere tips til hva som kan stå i invitasjonen, kan dere ta en titt Sangerogtaler.no og Bryllupsvenner.no.  

 

Til slutt så får dere et intrvju bryllupsekspert Mona Grundt har laget rundt bryllupsinvitasjoner.