På den store dagen vil en gjerne føle seg vakker fra topp til tå, og håret er en stor del av dette. Her gir frisøren gode tips.

Av: Redaksjonen

Til den store dagen ønsker naturligvis bruden seg en flott frisyre, og et viktig aspekt er at frisyren skal holde hele dagen – i hvert fall så godt det lar seg gjøre.

Men hvilke andre faktorer er viktig å tenke på?

- Typiske spørsmål jeg får fra kommende bruder før bryllupet er om de har nok hår, om frisyren vil passe til kjolen og om de burde klippe seg før bryllupet, forteller Christine Mellem, frisør og makeupartist, og som har stylet en rekke bruder til den store dagen.

Hun kan fortelle at en frisør ganske enkelt kan jukse med mer hår, og om du har nok er derfor sjeldent en problemstilling.  De fleste tilfeller er det imidlertid ikke behov for å sette på noe ekstra.

- Mitt råd når det gjelder hårklipp, er å ta det etter bryllupet. Det er helt greit at tuppene ikke er helt nyklippet i en oppsetning, og jeg opplever at det er bra å ha så mye lengde som mulig, sier frisøren. 

- Det viktigste for at frisyren skal holde seg gjennom dagen er skikkelig godt forarbeid, og dette ordner frisøren for deg. Ellers er det hårspray, og noen har med seg en liten i vesken, men det er sjeldent nødvendig med god prepping.

Brudefrisyre-bryllup-brud-inspirasjon.jpg

Brudefrisyre-bryllup-brud-inspirasjon.jpg

BRUDEFRISYRE: Det finnes mange varianter å velge mellom, men noe av det som er mest populært nå er det romantiske stilen og oppsatser med tilfeldig preg. Foto: Christine Mellem

frisyre-til-bryllupet-brud-inspirasjon.jpg

frisyre-til-bryllupet-brud-inspirasjon.jpg

BLOMSTER: Blomset i håret er en vakker detalj til brudekjolen, og de tar gjerne igjen blomstene fra brudebuketten eller fargene. Foto: Christine Mellem

Det viktigste er bruden er komfortabel

Mellem kan fortelle at det viktigste på en dag som denne, er at bruden er komfortabel. Denne dagen skal nytes, og da er det viktig at bruden selv føler at frisyren passer henne og at hun føler seg fin. 

- Bruden må føle seg komfortabel, så jeg spør alltid hvordan hun pleier å gå med håret til vanlig, og hva hun har gjort med håret de gangene hun har følt seg ekstra fin, sier hun.

Det er likevel greit å ta i betraktning hvordan håroppsatsen vil forme ansiktet.

- Det er viktig å tenke på ansiktsformen, slik at du ikke for eksempel gjør et smalt ansikt smalere, men jobber med balansen og volum på sidene av ansiktet. Men igjen, dette er også basert på hva bruden faktisk føler for og er komfortabel med eller ikke.

Brudefrisyre-inspirasjon-tips.jpg

Brudefrisyre-inspirasjon-tips.jpg

FLETTE: En vakker flette gir gjerne det romantiske uttrykket mange er ute etter. Også her kan du kombinere med vakre blomster fra brudebuketten. Foto: Christine Mellem

Frisyre-bryllup-hårkam-spenner-frisør.jpg

Frisyre-bryllup-hårkam-spenner-frisør.jpg

BRUDESLØR: Brudeslør er en lett og enkel blomst som gir et romantisk uttrykk til frisyren. Foto: Christine Mellem

Klassiske brudefrisyrer og anbefalinger

Hvis du lurer på hvilken frisyre du skal gå for til den store dagen, så kan Mellom fortelle at det gjerne er to elementer som går igjen – en romantisk oppsats eller en oppsats med et mer tilfeldig preg.

- Jeg bruker gjerne tvinninger eller fletter og setter opp alt eller halve håret i en oppsats/frisyre. Mange ønsker å ha håret ned, og dette er også utrolig fint på sommeren da du gjerne har litt solbleket hår. Med en god kur får du også enkelt mer glans i det, forklarer Mellem. 

Om du skal ha håret løst, oppsatt eller litt av begge deler er opp til deg, men det kan være lurt å tenke på hvilken type kjole du skal ha. Om du har fine detaljer på ryggen, eller kanskje åpen rygg, kan det være en fordel å ha håret oppsatt slik at dette kommer frem.

- En helt oppsatt frisyre vil gjerne gi det lille ekstra for en brud, siden det er mer elegant, sier Mellem.

En annen trend er å inkludere blomster i håret, og da gjerne fra blomsterbuketten. Av dekorasjon og hårpynt er det populært med perler og glitter, samt spenner og hårkammer.

blomsterkrans-frisyre-bryllup-brud.jpg

blomsterkrans-frisyre-bryllup-brud.jpg

BLOMSTERKRANS: Hvis du virkelig vil ha den romantiske og noe bohemske stilen, kan du gå for en nydelig blomsterkrans. Foto: Christine Mellem

Vakre bruder og inspirasjon

Opp gjennom årene har det vært mange kjente kvinner som har stått brud, og en rekke av dem er til stor inspirasjon for kommende bruder.

Når det gjelder inspirasjon til en vakker brudefrisyre til den store dagen, er det spesielt to kjente kvinner Mellem mener vi burde hente inspirasjon fra.

- Pippa Middleton og Chanel Iman så helt fantastiske ut på bryllupsdagen sin, sier hun.

Det finnes mange steder å finne inspirasjon til bryllupet, og spesielt på Instagram. Hvis du ønsker å se bilder av romantiske frisyrer er anbefalingen fra Mellem profilen til @ulyana.aster. For mer inspirasjon til både kjole og frisyre anbefaler hun profilen @grace_loves_lace