Vær tidlig ute med planlegging og tilrettelegging for bryllupsgjester som kommer langveisfra.

Har man en stor familie i nærheten, betyr dette ofte også at man har mange overnattingsmuligheter privat. Nær familie og gode venner order slikt selv. Men tenk på alle som faller utenfor denne innerste sirkelen, som kanskje ikke kjenner alle så veldig godt, eller som aldri har vært på dette stedet tidligere. Disse gjestene kommer helt sikker til å sette pris på at dere hjelper til med å finne plass å overnatte for dem.

Mange av gjestene kommer sikkert reisende, enten det er venner eller familie. Vær litt proaktiv, ha overnattingsmuligheter klare når det er på tide å svare på invitasjonen, slik at de ikke trenger å stresse med å finne hotellrom i siste liten, og kanskje til og med kan spare noen kroner ved å nettopp være tidlig ut.

Dersom bryllupsmiddag og fest skal foregå på et hotell, er det naturlig for gjestene å velge å bo på dette hotellet, men dersom festlighetene foregår et annet sted, er det plutselig mange hotell å velge i, alt etter hvor i landet man gifter seg så klart…

Mange hoteller kan tilby grupperabatt dersom mange gjester velger å bo på samme hotell. Kanskje de til og med kan tilby gjestene en egen fløy av hotellet. Ring rundt og spør.

Flere kjeder har i tillegg egen lavpriskalender på hjemmesidene sine, og dersom man er tidlig ute med å bestille rom, er det mange penger å spare. Si fra til gjestene om dette, legg ut link på bryllupsbloggen dersom dere har, eller send mail med informasjon om overnattingsmulighetene dere har funnet. Det er hyggelig om de fleste av gjestene som trenger overnatting på hotell er noenlunde samlet.

En idé dersom mange bor på samme sted, er å sette opp skyss, det være minibuss, båt eller maxitaxi, fra hotellet til seremoni og middag. Da slipper alle å bekymre seg for hvordan de kommer seg hit og dit, hvem skal sitte på med hvem og hvem må være sjåfør. Og som en ekstraservice, hvorfor ikke sette opp buss om natten fra selskapslokalet når det er på tide å komme seg tilbake på hotellrommet også?