Stadig flere brudepar tør velge bort den tradisjonelle bryllupsfesten, og går for et mer fargerikt og originalt alternativ, nemlig å organisere middag og fest rundt et tema.

Å arrangere et bryllup som sentrerer rundt et tema kan bety så mangt; det mest vanlige, og det som ligger mest opp til det tradisjonelle på alle måter, er det å bruke farger. Fargetemaet går da ofte igjen både i invitasjoner, borddekking og brudeparets antrekk/brudebukett. Strekker man det lenger kan brudeparet også oppmuntre gjestene til å bekle seg i passende farger, man kan sørge for å lage sågar kaker og pakke inn gavene i harmonerende, matchende farger, slik at hele begivenheten har en rød tråd. Når det er sagt, er et fargetema noe som ofte blir valgt uten at man helt tenker over det, det er rett og slett bare ønskelig at alt skal se fint ut og matche best mulig på den store dagen, og det er ikke nødvendig å gjøre noe mer ut av det. 

Andre brudepar velger å dra dette med tema litt lenger. I det siste har folk blitt invitert til vill vestbryllup med høyballer som dekor og køntriband med vaskebrett og banjo som spiller opp til dans, til middelalderbryllup hvor både sverdslukere og sjonglører underholder gjestene, til engelsk teselskap med hattepåbud, agurksandwicher og krokett i hagen… 

Mulighetene er ubegrensede, men fallhøyden er stor. Skal man gjøre noe slikt, er det viktig at det er så gjennomført som mulig. Det må gjøres research, invitasjoner må passe til temaet, musikken må passe til temaet, pynten, maten og eventuell underholdning bør også stå til resten. I tillegg er det viktig at gjestene er godt informert og forberedt på det som skal skje på bryllupsdagen. Kreves det kostymer og lignende må brudeparet være behjelpelige med informasjon om hvor dette kan kjøpes eller leies god tid i forveien. 

Et tankekors er å være litt lydhør overfor venner og familie dersom man har lyst til å arrangere et storslått temabryllup. Er folk skeptiske, eller virker det som om de fleste synes det høres spennende og gøy ut? Dersom ingen andre enn brudeparet synes det er en god idé, bør man kanskje heller kjøre litt mer tradisjonelt selve bryllupsdagen, og heller invitere til temafest ved en annen anledning. Mange har i dag både bunad og en haug med passende festkjoler, så det å gå til innkjøp av et dyrt sjørøverkostyme eller en vikingkjole i anledning et bryllup, er kanskje ikke like fristende for alle. Er man likevel gira på å kjøre et slikt show, vær raus med informasjon, vær behjelpelig med alt gjestene lurer på, og være tidlig ute med invitasjonene slik at gjestene kan forberede seg best mulig og venne seg til tanken på et veldig annerledes bryllup.