Å sende et lite kort til gjestene som kommer til å motta formell invitasjon til sitt bryllup, en gang i nærmeste fremtid bare for å be dem sette av datoen er veldig vanlig, særlig i England og USA, og det er slettes ikke så dumt!

Dette er et enkelt knep for å forsikre seg om at flest mulig gjester kan komme, og utseendet på kortet kan gi et hint om hvordan bryllupet kommer til å bli. Slike kort kan sendes ut mange måneder i forveien, og gir brudeparet litt mer tid til å forme de formelle invitasjonene.
Det letteste, og rimeligste, er å sende mail til alle de inviterte, eller lage et lite ecard for anledningen. På denne måten sparer man mange kroner i porto, det er veldig umiddelbart og lett å svare på, dersom man ønsker å gi tilbakemelding til brudeparet med det samme.
Et såkalt ”save the date” kan være et postkort også, med motiv som antyder hvordan selve bryllupsfesten kommer til å bli med tanke på farger, tematikk og stemning. Romantiske sitater eller barndomsbilder av bruden og brudgommen er også søtt å bruke til dette.
Mange velger å lage kort som er magnetiske, slik at de kan henges opp på for eksempel kjøleskapet når det er mottatt. På denne måten vil gjestene til stadighet bli minnet på når bryllupet finner sted.
Innholdet skal være kort og greit; vi inviterer til bryllup da og da, formell invitasjon følger om kort tid. Sett av datoen nå så dere kan feire med oss når den store dagen kommer!