Hva burde du gi? Hvor mye skal det koste? Morgengaven skal først og fremst være noe personlig, og hvis du ikke vet hva du skal finne på - enten til brud eller brudgommen, får du gode tips her.

Tradisjonelt sett var det egentlig bare brudgommen som skulle gi sin utkårede en gave på morgenkvisten dagen etter bryllupet, og tanken bak var lite romantisk.

I gamle dager var det ofte snakk om en sum penger som skulle forsørge kona og fungere som en slags livsforsikring dersom mannen døde først.

Nå er det det mer  en liten romantisk gest, og gaven består ofte av et smykke og sjeldent tilsvarer verdien på gaven en hel livsforsikring. I dag er det også like vanlig at bruden har en liten presang til sin ferske ektemann dagen derpå.

 

Hva skal du gi i morgengave?

Det kan være vanskelig å komme på den perfekte gaven for en såpass stor og personlig anledning, og en kan nesten si at morgengaven setter standarden for de første ukene av ekteskapet. 

Men, før du får panikk, har vi noen gode råd. 

Til bruden: 

Klassiske morgengaver til bruden er som nevnt smykker; armbånd, ørepynt, ringer eller smykker. En alliansering er et godt eksempel. Her kan mannen gi kona en ny diamant hver bryllupsdag.

Designersmykker er også populært, men er ofte også ekstra dyrt. Sørg for at gaven kommer fra hjertet, og at den består av noe du er sikker på at bruden vil sette pris på. Har du aldri sett henne pynte seg med smykker og diamanter, er kanskje ikke et gullsmykke fra Gucci verdt pengene akkurat her.

Til brudgommen:

Brudgommen får ikke så ofte smykker, men det går mer i klokker og annet tilbehør, slipsnål, solbriller, belter eller mansjettkapper. 

Moderne morgengaver som et nytt digitalkamera eller iPad vil ganske sikkert falle i smak. For å gjøre dette ekstra personlig, tilbyr blant annet Apple Store inngravering på produktene sine.

Er brudeparet opptatt av gaming og spill, kan jo gaven bestå av en flunkende ny spillkonsoll, og et løfte om å komme i bedre form sammen med Nintendo Wii.

Eller enda bedre, dersom du gifter deg med en nerd, gi mannen en retro spillmaskin som den klassiske Nintendo-kosollen, eller en gigantisk arcade game, dersom du har plass i kjellerstua eller garasjen. 

MORGENGAVE: til brud eller brudgom, her får du gode tips.

MORGENGAVE: til brud eller brudgom, her får du gode tips.

 

Gi bort en storbytur

Hvis en bryllupsreise ikke er nært forestående går det an å gi hverandre en romantisk storbyweekend i morgengave, eller en hyttetur – uten ungene.

Gavekort på hjemmekvelder med massasje og hjemmelaget middag er et deilig avbrekk i en hektisk hverdag. Du trenger ikke alltid reise så langt for å slippe unna kjas og mas. 

Til en dyrevenn, og dersom det er passende, er det lov å gi en liten søt kattunge eller en hundevalp for eksempel, hvis familien er inneforstått og enig om dette på forhånd så klart. 

Budsjettet spiller jo selvsagt inn når det kommer til morgengaven også, og det trenger selvsagt ikke være dyrt, for det er sant som det sies - det er tanken som teller, og det er kun fantasien som setter grenser.

Det viktigste er at det kommer frem at både brudgom og brud har tenkt igjennom gavevalget og gjort det til noe nært og personlig. 

MORGENGAVE: En romantisk storbyhelg er en fantastisk gave.

MORGENGAVE: En romantisk storbyhelg er en fantastisk gave.