En av de mest originale bryllupstrendene man har sett i USA de siste par årene, er brosjebuketten.

Bruden velger bort den tradisjonelle blomsterbuketten til fordel for en bukett bestående av brosjer og smykker 

Det høres kanskje ut som et morsomt gjør-det-selv-prosjekt for en kreativ brud, men har du ikke tid eller lyst til å lage selv, finnes de selvsagt å få kjøpt også, enten fiks ferdig eller på spesialbestilling fra den vordende bruden hvor farger og smykker står i stil til resten av bryllupet. 

En slik bukett ville kunne være enda mer personlig og særegen enn en vanlig blomsterbukett. Man kan samle inn brosjer og lignende fra familie og venner, bruke arvestykker etter oldemor, øredobbene man fikk fra forloveden til jul, eller andre smykker man har fått av mennesker som står en nær. Det kan også være en god unnskyldning for å shoppe litt ekstra i anledning den store dagen. Nettsteder som ebay, etsy og epla bugner av både moderne og vintage costume jewelry. Kanskje det er på tide å begynne å tråle vårens loppemarkeder etter de perfekte tingene? Hvis du har flaks finner du verdens søteste hårspenne på H&M som bare må være med i buketten. Alt er lov, det er din brudebukett og den skal stå til deg og din personlighet! Har man tenkt å ha brudepiker kan jo de søte små jentene få holde hver sin søte lille minibrosjebukett! Temaet kan også gå igjen hos brudgom, forlover og brudens far som i stedet for brystbukett har festet passende brosjer på dressene sine. 

Dersom man er så heldig å ha sjenerøse familiemedlemmer og venner som lar bruden beholde brosjene, ringene og hva ellers det måtte være brudebuketten består av, til odel og eie, ja, da har man et minne for livet, en fargerikt, vakkert og enestående klenodium som aldri kommer til å visne bort og som kan stå på prydplassen i hylla til evig tid. 

På YouTube og ellers på internett finnes det uendelig med tutorials dersom man ønsker å prøve dette selv, og det er faktisk ikke så veldig vanskelig. Det tar litt tid, og fingrene blir såre etter å tvinne blomstertråd rundt og rundt og rundt og rundt, men det er absolutt verdt et forsøk. Mor, søster, forlover og venninner bør tilby seg å hjelpe til med buketten. Gjør det til en jentekveld og kos dere sammen mens dere tvinner og klipper og teiper og snurrer.  

Hvor mange brosjer og andre smykker man trenger kommer an på hvor stor buketten skal være, og det finner man ut underveis. Men bare tenk på at dersom man velger å gå for en STOR bukett, kommer den til å bli tung å bære!