Alle har sett den tradisjonelle bryllupskaken i etasjer, omkranset av mormors «Verdens Beste» og tante Olga sin gode eplekake. Men verden har gått fremover, og konditoren kan fortelle at mange brudepar vil ha en helhetlig løsning rundt smaksopplevelsene i bryllupet. Nå er trenden at du står mye friere til å velge det du selv ønsker

Det er mange elementer som skal på plass i et bryllup. Når løftene er avgitt og en fantastisk middag er servert, innvies selve festen med en nydelig bryllupskake.

Og den perfekte brullupskaken er noe mange drømmer om.

Visste du, at hvis du skriver inn #weddingcake i søkefeltet på Instagram, så får du 4, 6 millioner treff?

 

Det er kun fantastien som setter grenser når det kommer til bryllupskaker. Er du redd for å gå deg fast i glasur, sukkerbunn eller sjokoladekrem – frykt ei, bryllupskakeekspert og konditormester, Kate Kippersund, ved Flying Cakery i Bergen, viser vei.

 

Bryllupskake-makroner-stativ-bergen.jpg

Bryllupskake-makroner-stativ-bergen.jpg
Bryllupskake-makroner-stativ-bergen.jpg
DESSERT TABLE: En trend som vokser frem i Norge og verden forøvrig er "dessert table". Fremfor å velge én kake, eller tilføye med kaker laget av gjestene, tilbereder bakeriet en rekke forskjellige kaker og desserter til kakebordet. FOTO: Flying Cakery

 

– Vi lager mer og mer helhetlige løsninger til brudepar, siden flere og flere ønsker et flott kakebord som matcher, og ikke flate kjedelige kaker bakt av andre gjester. Da setter vi sammen ulike smaker og forskjellige kaker, slik at alle finner noe de liker.

Kippersund forteller videre om trender her hjemme og hva som gjelder i resten av verden.

– En trend akkurat nå er «dessert table» – slik som nevnt, med masse smaker som passer sammen, ellers er det mye rustikk i Norge, og utdyper:

– Denne sesongen, ser vi mye Norgesglass med hyssing til pynt på bordene. Brudekjolene har ofte tyll nederst og blondetopp, noe som påvirker selve designet av kaken, forklarer Kippersund. Ønsker du flere tips og råd av konditormester, Kate Kippersund, ved Flying Cakery i Bergen så kan du lese flere råd fra henne i denne artikkelen om bryllupskaper.

 

Bryllupskake-oslo-bergen-tronsheim-stavanger.jpg

Bryllupskake-oslo-bergen-tronsheim-stavanger.jpg

Bryllupskake-oslo-bergen-tronsheim-stavanger.jpg

 

KAKEBORD: Når du velger et "dessert table", kan du være trygg på at det er noe for enhver smak, og du selv slipper å velge mellom marsipan, sjokolade, muffins eller makroner - her er det rom for alt. FOTO: Flying Cakery