Vi sier bare én ting: Utradisjonelle pasteller.

Tekst: Stine Nibe Ravneberget. Foto: Whitestory & Friends / @thth_bridesmaid

Skal du gifte deg i år, men sliter med å komme i gang med fargevalget og temaet for bryllupet ditt? Vi har tatt en prat med ekspertene om hvilke farger som vil bli store for brudepiker og forlovere i 2020, og saumfartet et av de beste magasinene etter fargetips – så du slipper.

– Rene, enkle uttrykk og snitt

– Grønt i ulike nyanser blir en sikker vinner, men også lyse farger som gult og rosa forblir store i år. Vi kommer nok likevel til å se noen mer vågale som velger mix & match av ulike mønster, snitt og farger – spesielt når det kommer til brudepikekjoler, sier Karoline Bakke i Whitestory & Friends.

Merket ble etablert av Hilde Hagen i 2015 og holder til på Frogner i Oslo, hvor de designer og selger blant annet egne selskapskjoler som passer perfekt til bryllup.

– Vi ser disse fargene gjerne på blomster og tilbehør, men spesielt på brudepikekjoler, som vi selger mye av i salongen. Det er bort med glitter og glam. Det er heller rene, enkle uttrykk og snitt, men gjerne sterke farger og mønster, sier Bakke og fortsetter;

– Personligheten skal frem, samtidig som det skal være komfortabelt å gå i. Sist, men ikke minst ser vi at det er viktig at kjolene er gjenbrukbare til senere anledninger.

Rene linjer i denne nydelig kjolen fra @thth_bridesmaids

Rene linjer i denne nydelig kjolen fra @thth_bridesmaids

Mintgrønn er en vakker og dus farge som komplimenterer både hvitt og elfenben. @whitestory.

Mintgrønn er en vakker og dus farge som komplimenterer både hvitt og elfenben. @whitestory.


Mye pastellfarger

Også Linn Tonhaugen ved Kristins Brudesalong i Oslo mener at det vil gå mye i pastellfarger til brudepiker og forlovere i 2020. Butikken i Bygdøy Allé er blant de største i Nord-Europa. 

– Vi ser også at sølv og gull er på vei inn igjen – det er lov å skinne litt ekstra som gjest i bryllup i år.

Når det gjelder selve brudekjolen, forteller Tonhaugen at de mest trendy fargene i 2020 er nude og blush, i tillegg til klassisk ivory, elfenben.

Hollywood-skuespiller Hillary Duff giftet seg nylig i en nydelig brudekjole i elfenben. 

– Vi selger mange kjoler med varmere farge på foret, og gjerne med ivory-farget blonde og noen lag med tyll over. Generelt er gammelmodige blonder på vei ut.

Selv om mye tyder på at det er bort med glitter og glam for gjestene, betyr ikke nødvendigvis det at det gjelder for bruden.
 – Vi ser at glitter og stener er på vei inn i motebildet igjen. Glitteret går gjerne i mørkt sølv, og det skal være mye av det, avslutter Tonhaugen.

– Sitron øker i popularitet

Flere store motemagasiner som Vogue og Harper’s Bazaar har egne brudemagasiner, og siden jul gjerne er høysesong for forlovelser, går vi nå inn i høysesongen for bryllup- og bryllupsplanlegging. Motenettstedet Who What Wear er nærmest som trendbibel å regne for enhver moteinteressert.

Magasinet har snakket med det britiske brudepikemerket TH&TH, som mener at fargen lagoon, som kan minne om smaragdgrønt, vil bli stort i 2020.

– Denne fargen er til grønt hva marineblått er til blått, og etter å ha sett denne vakre nyansen på catwalken til Oscar de la Renta, visste vi at vi måtte ha den i kolleksjonen i alle våre signaturtekstiler; tyll, chiffon og vår nye crepe luxe, sier Louie Tew i TH&TH til Who What Wear.

Også TH&TH mener at gult, og særlig sitrongult, vil bli populært.

– Sitron øker i popularitet på grunn av at den nærmer seg litt en nøytral tone, noe som gjør den mer utfordrende enn ivory eller cream, samtidig som den ikke svinner vekk fra disse klassiske tonene.

Gult er kanskje årets overraskelse - men en soleklar favoritt som årets bryllupsfarge.
Gult er kanskje årets overraskelse - men en soleklar favoritt som årets bryllupsfarge.

foto: Whitestory


– Rosa er den mest populære fargen 

Rosenkvarts er en farge klesmerket har troen på i 2020, i likhet med de norske brudesalongene.

– Rosa er den mest populære fargen av dem alle når det kommer til brylluper. Men vi ser et skifte mot en miks og match av støvete rosatoner og lavendel med et hint av røyk. Dette skaper en mykere, varmere tone og gir alle bildene dine en drømmende, eterisk følelse, sier TH&TH til Who What Wear.

Også fargenyansen cantaloupe ser ut til å bli svært populær blant brudefargene i år.

– Blush er alltid store nyheter på bryllupsfronten, men for 2020 ser vi nyanser med synlige oransje undertoner som kommer gjennom.


Den siste bryllupstrendfargen magasinet spår er bærfarger.

– Dyp bær er en farge som vanligvis assosieres med vinterbrylluper, men nå har nyansen av dype bærfarger blitt brukt mer gjennom hele året. Den finner til og med veien til destinasjons-brylluper utenlands, med røde roser i håret for å komplementere denne romantiske tonen.

En klassisk og blomstrete kjole blir aldri feil. @whitestory.

En klassisk og blomstrete kjole blir aldri feil. @whitestory.

Den dype bærfargen er luksuriøs i uttrykket. @thth_bridesmaids
Den dype bærfargen er luksuriøs i uttrykket. @thth_bridesmaids

Les også: Disse romantiske frisyrene fikser du selv!

Les også: Vakre bohemske buketter

Les også: Kjendisbryllupene vi aldri vil glemme