Røde lepper har lenge vært populært, men ikke på bruden. Sesongens motevisninger oppfordrer flere til å velger røde lepper i bryllupet.

Av: Redaksjonen Foto toppbilde: Watters Bridal

Tradisjonelt sett velger den norske bruden en naturlig sminkelook til den store dagen, men motevisningene for brudedesign SS19 og FW19/20 utfordrer den naturlige looken.

Aldri før har røde lepper vært mer trendy, og nå har designere innført looken også blant kommende bruder.

Vi tok en prat med makeup-artist, skjønnhetsekspert og blogger, Tone Skipa, som gir gode råd til deg som vil la deg inspirere av brudekjoledesignerne og ønsker flotte, røde lepper til bryllupsdagen. 

Jeg synes røde lepper på bruden er helt nydelig! Generelt har vi her i Norge vært så opptatt av å være så naturlig på bryllupsdagen, men jeg synes du heller skal tenke at du skal være på ditt mest strålende, fabelaktige og vakre den dagen, forteller Skipa.

Hun forklarer at bruden selvfølgelig skal føle seg som seg selv, men at det ikke er noe galt i å gå vekk fra det naturlige og legge på litt ekstra. Bruden skal skille seg ut fra gjestene sine, og røde lepper er en fin mulighet til akkurat det.

Se like fantastisk ut hele dagen

Røde lepper er vakkert og klassisk, men det er noen utfordringer som følger med denne trenden. Leppestiften holder gjerne ikke hele dagen, og det er lett å få røde flekker på tennene om du ikke følger helt med. 

Du kan få leppestiften til å sitte lenge. Forarbeid med skrubb og balm er veldig viktig, men balmen må av før påføring av leppestiften, sier Skipa.

Du kan også velge å bruke en lipliner, enten om det er rundt leppene for å lage en ramme, eller om du rett og slett vil bruke liplineren som leppestift. Det fungerer godt med en lipliner som har mye fuktighet i seg, og dermed ikke tørker ut leppene. Liplineren kan også fungere for å tone opp eller ned leppestiften.

Husk at du har leppestift på, så ikke spis på leppene. Heller ikke gni dem mot hverandre. Bruk aller helst sugerør når du drikker, og i alle fall før glasset langt inn i munn. Prøv og ikke være nær glass og bestikk med ytterste del av leppene, oppfordrer Skipa.

Brudesminke-rød-leppestift-røde-lepper

Brudesminke-rød-leppestift-røde-lepper
RØD LEPPESTIFT: Med en god lipliner kan du tone fargen og styrken på leppene opp eller ned. Den sørger også for at fargen sitter lenger. Her ser du en nydelig kjole fra Julie Vino Haute Couture, stylet med røde lepper. FOTO: Produstenten 

Helhetlig look

Med røde lepper er det viktig at det er en helhetlig look på sminken. Leppene må være klargjort, slik at ikke leppene er tørre og leppestiften ikke ser flassete ut. Huden bør være perfekt sminket slik at det ikke kommer frem et rødt bluss i huden. Resten av sminken er opp til hver enkelt.

Generelt synes jeg at øyesminken skal holdes ganske ren og klassisk, forteller Skipa.

Om du ikke er vant til å gå med røde lepper til vanlig, så er det lurt å øve seg litt i forkant av bryllupet. Siden det er en del ting å tenke på når man har rød leppestift, er det fort gjort å glemme seg om du ikke har prøvd det noen ganger tidligere.

Du skal også bruke litt tid på å finne den leppestiften som passer deg best i forhold til tørrhet, konsistens og farge, og det kan godt hende du ikke er fornøyd med første leppestiften du kjøper, forklarer Skipa.