Det ligger mye planlegging bak et perfekt bryllup. Johanna og Stian giftet seg med storslagen fest midt i Oslo, og deler villig sine beste tips, råd og erfaringer med dere.

 

Av: Redaksjonen Foto: Anne Margrethe Photography, annemargrethephotography.com

Fortell om selve bryllupsdagen:

Dagen startet for min egen del på Dugg frisørsalong på Briskeby med mine to forlovere. Vi giftet oss i Bekkelaget kirke kl. 13, og hadde en klassisk inngangsmarsj av Felix Medelssohn. Først i brudefølget gikk min stesønn på 10 år, som bar vår datter på 9 måneder. Så kom mine stedøtre på 14 og 15 år, og sist kom jeg og min far.

LES OGSÅ: Hvordan få den perfekte frisyren til bryllupsdagen

Siden jeg er svensk og min mann norsk, hadde vi valgt både norske og svenske sanger gjennom dagen. I kirken sang Ingelin Dahl «Av längtan til dig» og «How Long Will I Love You».

Utenfor kirken ble det feiret med boblevann og champagne, og vi dro videre til fotografering i Østmarka i vår brudebil (1960 Rolls-Royce S. Cloud LW) fra Norgesklenodier. Vi ønsket oss en naturlig ramme for bryllupsbildene våre, og Østmarka var helt fantastisk denne dagen! 

Mens vi tok bilder ble gjestene kjørt i taxi til festlokalet, og det var ordnet for mingling ute i solen på Østmarksseteren restaurant, med taffelmusikk, bobler i glasset, snacks, sjokolade og servering av bryllupskaken. Bryllupskaken var en enkel trelags kake i hvitt, med grønne blader, og smak av bringebær og vanilje.

LES OGSÅ: Slik skal bryllupsblomstene se ut i 2020

Festbordet var pyntet med mange små vaser med blomster i hvitt og grønt, og grønne blader spredt på bordene. Restauranten ligger i naturskjønne omgivelser, og pynten sto veldig fint til gamle tømmervegger og tremøbler. Menyer og bordkort i gull og hvitt fra Calligraphen.

Bordplanen var laget i et program som heter «PerfectTablePlan», og satt i gullramme på en sort krittavle med stativ kjøpt på Finn.

Festmiddagen besto av en fireretters middag med kamskjell, skate, lam og pasjonsfruktmousse. Vi ville gjerne ha lokale råvarer i sesong, som passet lokalet, og lam passet perfekt som hovedrett. Etter middag og taler var det fest, med innleid DJ og åpen bar.

Bekkelaget kirke pyntet med vakre blomster på benkeradene.

Bekkelaget kirke pyntet med vakre blomster på benkeradene.
 

Vi er gift! Glede på vei ut av kirken og paret er klare for fest.

Vi er gift! Glede på vei ut av kirken og paret er klare for fest.

 

 

 

Brudebuketten ble laget av Rosenhagen i Oslo og bestod av nydelige hvite blomster og eukalyptus.

Brudebuketten ble laget av Rosenhagen i Oslo og bestod av nydelige hvite blomster og eukalyptus.

 

 

Hva slags bryllup ønsket dere?

Vi hadde først tenkt å gifte oss i Montenegro, og hadde sendt ut «Save the Date-dato» til bryllupet. Så mistet vi en datter, og livet ble satt på vent. Jeg ble gravid på nytt, og vi bestemte oss for å droppe ideen om Montenegro.

Vi syntes det var vanskelig å skulle planlegge et bryllup på distanse, og gjennomføre det utenlands med en liten baby. Så valget falt på et norsk høstbryllup.

Vi ønsket et romantisk, naturlig og klassisk bryllup. Vi ville ha et kirkebryllup, og et festlokale med rustikk og tradisjonelt, norskt preg, gjerne i nærhet til skog og mark. Temafargene for bryllupet var gull, hvitt og grønt.  

Brudebilen var en gammel og elegant Rolls Royce.

Brudebilen var en gammel og elegant Rolls Royce.
 

Johannas forlovere hadde kjoler i duse toner fra Nelly.com.

Johannas forlovere hadde kjoler i duse toner fra Nelly.com.

 

 

Hvor hentet dere inspirasjon fra?

Instagram, Pinterest, samt norske og svenske bryllupsblader. 

Er det noe du ville gjort annerledes?

Flere av sangene som ble spilt mellom taler og innslag ble litt borte, da folk benytter tiden til hyggelig prat og dobesøk. Med fasit i hånd skulle vi ha lagt de fineste sangene før middagen, kanskje kombinert med taffelmusikken.

Jeg hadde også unngått å eksperimentere med nye hudbehandlinger før den store dagen. Dette stresset huden mer enn det skapte underverker!

Hva er ditt beste tips til kommende bruder?

Forsikre deg om at alt av praktiske ting er ordnet og delegert bort i god tid før bryllupet. På bryllupsdagen skal du kun være brud, ikke prosjektleder. Nyt dagen, den går altfor fort!

Johanna hadde en nydelig kjole fra Tara Keeley.

Johanna hadde en nydelig kjole fra Tara Keeley.

 

 

PÅ KJOLEJAKT? Besøk vårt store galleri av årets brudekjoler 2020.