Det er stort utvalg av brudekjoler og stiler og det er derfor ikke så enkelt å velge den perfekte brudekjolen. Når man skal velge brudekjole kan det enkle være det beste. My Wedding gir kjoletipsene for deg som vil være en klassisk brud.

Av: Redaksjonen

Lurer du på hvordan du skal få den gode bryllupskjolefølelsen til å vare hele livet? Kanskje ikke så lett, men å kunne se på bildene i retrospekt og drømme seg tilbake er noe annet. Slik husker du nemlig tilbake på dagen og kjolen med størst mulig glede.

Tips til deg som vil ha en klassisk og tidløs brudekjole

My Wedding har snakket med daglig leder Linn Tonhaugen hos Kristins Brudesalong i Oslo om hva som kjennetegner en klassisk brud, hvilke snitt og materialer som brukes mest og hvem de tenker er den ultimate klassiske bruden å la seg inspirere av.

Hva kjennetegner en klassisk brud?

– En klassisk brud tenker på hva hun kler og ikke på hva som er trendy i øyeblikket eller hva alle andre gifter seg i. En klassisk brud tenker på at hun skal like brudebildet sitt om 20 år og ikke bare neste år, forteller Tonhaugen.

Hvilket snitt på brudekjolen er den mest brukte for en klassisk brud?

– En kjole der skjørtet har a-linje eller rett snitt er det mest vanlige.

BRUDEKJOLE: Hvis du ønsker deg en klassisk kjole, er det mest vanlig med en kjole i a-linje. Det vil si at den er smal i midjen og går utover mot gulvet. Her ser du modellen "Fabiana" fra San Patrick. Foto: Produsenten 

KLASSISK: Nydelige kjole i sateng med transparente detaljer og blonderinger i ryggen. Modellen heter "Hugo" og er fra Luna Novias. Foto: Produsenten

Usikker på hva en a-linje er? A-linje vil si at skjørtet skrår ut i en a-fasong fra midjen og ned mot gulvet. Og er selvsagt smalest rundt livet og vid nederst. Rett og slett i form av bokstaven A. 

Når det kommer til materialene i en brudekjole er det bare fantasien og lommeboken som setter en stopper – men vil du følge temaet er det enkelte stoffer som er mer brukt enn andre forteller Tonhaugen. 

– Materialer som har vært på moten de siste 15 årene, er utelukkende blonder, crepe og chiffon.

– Tidligere var det vanlig med sateng og silke i nesten alle brudekjoler, men dette er stoffer vi har sett lite til de siste årene. Sateng er nå på vei inn igjen og vi kommer til å se mange bruder i 2019 i satengkjoler.

TYLL OG BLONDER: En vakker ermløs brudekjole med a-linje. Skjørtet er av tyll som gjør kjolen lett. Overdelen har transparange detaljer og nydelige blonder. En modell ved navn "Felicidad" fra San Patrick. Foto: Produsenten

MATERIALE: Eksperten kan fortelle at det utelukkende har vært blonder, crepe og chiffon blant brudekjolene de siste 15 årene, men at vi de neste årene vil se mer chiffon. Her ser du modellen "Haza" fra Luna Novias (venstre) og "Dinira" fra Provonias (høyre). Foto: Produsentene

Tilbehør til den klassiske brudekjolen

Men det er ikke bare kjolen som skal tåle tidens tann, og når du ser på brudebildene dine 20 år fra nå er det fint å se at tilbehøret matchet kjolen og gav deg det ønskede, tidløse preget.

– Alle klassiske bruder velger slør, gjerne lange slør i mykt tyll eller med blonder, forklarer Tonhaugen.

På føttene går det mest i enkle pumps, mens selve kjolen har mange detaljer i seg selv som gjør at smykker gjerne blir valgt bort. 

– Det har ikke vært brukt mye smykker de siste årene, ettersom mange av kjolene har høye overdeler og mange utskjæringer/blondeapplikasjoner fra før. Generelt har det vært lite strass/perler å finne på brudekjolene de siste årene, og derfor har det ikke vært naturlig for bruden å ta igjen dette i ulike smykker.

Det som derimot er på vei tilbake er detaljer i håret.

– Hårpynt er på vei inn igjen. Neste år skal brudene ha kammer eller enkle diademer til kjolene sine, forteller brudekjole-eksperten. 

Og helt til sist - hvem er den ultimate klassiske bruden til inspirasjon?

 

– Det er uten tvil Grace Kelly, avslutter brudekjoleeksperten

SMYKKER: Det har de siste årene vært lite smykke å se på norske bruder. Dette skyldes i stor grad at kjolene i seg selv har rikelig med detaljer og utsmykninger slik som disse to. Til venstre ser du modellen "Eleta" og til høyre "Elcira". Begge fra Provonias. Foto: Produsenten

BRUDEKJOLE: Det finnes et bredt utvalg av vakre, klassiske kjoler. Her ser du modellen "Fabiana" fra San Patrick (venstre) og "Honesty" fra Luna Novias (høyre). Foto: Produsenten