En bryllupsliste er lurt av flere grunner. Dere slipper å få ting dere ikke trenger til bryllupet, og det vil bli lettere for gjestene å gi dere en perfekt bryllupsgave. Her er gode tips.

Av: Redaksjonen

Før i tiden var det vanlig at brudeparet fikk gaver som skulle etablere hjemmet fremover. Nå er det mer vanlig at brudeparet allerede har bodd sammen en stund, så de grunnleggende tingene som er nødvendig i et hjem er allerede på plass.

Likevel kan dere ha oppdaget flere ting hjemmet mangler, men som dere ikke har prioritert å kjøpe. Ønskelisten til bryllupet kan være en perfekt anledning for disse tingene.

En ønskeliste kan enkelt lages på nett. Denne måten å opprette en ønskeliste på gjør det enkelt for gjestene, og de kan reservere gaver så dere ikke ender opp med flere av samme ting.

Listen kan sendes ut på mail, informeres om i invitasjonen eller på andre måter dere foretrekker.

Tips til å lage bryllupslisten

Det viktigste tipset er å starte tidlig. Tenk på ting dere trenger, eller noe dere har ønsket dere lenge, men ikke prioritert, og skriv ned det dere kommer på. Ved å starte tidlig er det lettere å komme på ting underveis, fremfor å skrive ned mange ting dere egentlig ikke ønsker dere.

Bryllupslisten kan hele tiden oppdateres på nett, så dere er ikke nødt til å komme på alt med en gang. Ta dere tid til å tenke over hva dere har lyst på, og hva dere kunne ønsket dere. Når dere har dette klart for dere, er det lurt å sette opp ting med forskjellig prisklasse.

Alle ønsker å gi en gave dere blir fornøyd med, men tenk på at ikke alle har den samme økonomien.

Følg med på listen, og fyll på med flere ønsker hvis dere ser at det begynner å bli tomt. Kommer dere på andre ting dere ønsker dere, er det bare å fylle inn det også. Jo mer det er å velge mellom, jo lettere blir det for gjestene deres. Spar også på ønskelisten etter bryllupet, så har dere en liste å se på neste gang noen spør hva dere ønsker dere.

ØNSKELISTE: Det viktigste er at dere blir fornøyd, så det er lov til å sette mye forskjellig på ønskelisten. FOTO: Produsentene

Tradisjonelle og utradisjonelle ønsker

Servise, sengetøy, interiørartikler og kjøkkenmaskiner er noen av tingene som flere brudepar velger å ha på ønskelisten sin. Her kan det være lurt å spesifisere om det skal være fra en spesiell designer, eller om det er spesifikke kjøkkenmaskiner. Har dere preferanser på merker og leverandør, er det lurt å skrive ned dette også. Ta dere en titt rundt i hjemmet deres og se hva dere mangler, eller om dere har en del fra en kolleksjon og ønsker dere resten.

Gavekort er noe som kan passe perfekt på en ønskeliste, men her kan det være greit å spesifisere om det er spesielle butikker eller steder dere ønsker gavekort til. Gavekort på opplevelser er også populært for tiden, og her er det også lurt å spesifisere. Kanskje dere vil feire kjærligheten mellom dere med et dansekurs eller et matlagingskurs? Mulighetene er mange.  

Kunst, møbler, drikkevarer og elektroniske artikler kan gjerne stå på ønskelisten om det er noe dere ønsker dere. Dette hører nok mer til de utradisjonelle ønskene, men det er deres ønskeliste, og det viktigste for alle er at dere blir fornøyd.