Hvilke brudesmykker du skal velge, avhenger av brudekjolen din. Her finner du tips og inspirasjon.

Av: Redaksjonen Foto: Carolinesvedbom.info

Når gifteringene er på plass, brudekjolen er bestilt og frisyren for den store dagen er planlagt, er det på tide for bruden å finne smykker og tilbehør.

Noe av det viktigste på en dag som dette, er at du skal føle deg som deg selv og er komfortabel, og det samme gjelder også for valg av smykker.

Pleier du sjeldent å gå med prangende ørepynt, er det ikke sikkert at det føles naturlig på en dag som dette heller. Men – dette er også en dag der du kan gå for det lille ekstra. 

Smykker til bruden

Hvilke smykker du skal velge, vil i stor grad avhenge av brudekjolen din. Brudekjolen er ofte et smykke i seg selv, og da er det ikke sikkert at du trenger så mye tilbehør.

Noen velger derfor litt enklere smykker, som perleøredobber eller diamantøredobber, eller et enkelt armbånd eller kjede. Mange velger også å komplementere kjolen med hårspenner og klyper, eller dekorerte hårkammer eller kranser.

ØREDOBBER: Et utvalg øredobber til bruden. Fra venstre: Perleoredobber med diamanter fra Thune, kr 2925, diamantørepynt med rosenkvarts fra Thune, kr 7595, diamantøredobber i hvitt gull fra Gullfunn, kr 8999. FOTO: Produsentene

HALSKJEDE: Fra venstre: Klassisk smykke fra Fossil, kr 699, Gullfarget smykke med fugl fra Pilgrim, kr 299, enkelt smykke i roségull med glasstener fra Fossil, kr 479. Alle fra Zalando.no. FOTO: produsentene

Hvis budsjettet er noe redusert nå som datoen til bryllupet nærmer seg, kan du også finne en rekke smykker til en lavere pris.

Både hos gullsmed-forretninger og hos andre forhandlere kan du finne smykker som er gullbelagt, fremfor helt rene metaller, og med glasstener eller Swarovski krystaller, fremfor ekte diamanter. 

Det kan kanskje høres litt stusselig ut på den store dagen, men hvis budjettet ikke tillater ekte diamanter og rent gull er dette et veldig godt alternativ, og du kan likevel finne smykker med nydelige detaljer og utførelse.

Et eksempel er Caroline Swedbom. Hun er en svensk smykkedesigner, som produserer håndlagde smykker med Swarovski krystaller. Prisen er ganske mye lavere enn ekte vare, men smykkene er fremdeles nydelige.  

ØREDOBBER: Rimeligere varianter, men like vakre. Fra venstre: Talia øredobber, kr 1595, Chloe øredobber, kr 995, Timo øredobber, kr 795. Alle fra Caroline Swedbom. FOTO: Produsenten

Er budsjettet virkelig redusert, kan du også finne passende smykker på kjente og kjære butikker som H&M, Glitter og Azzessorize, og til en veldig rimelig pris. 

 

 

SMYKKER: Billig, men likevel fine. Fra venstre: avlange øredobber med stener fra Accessorize, kr 115, perleøredobber fra Glitter, kr 99,90, øreringer med perler fra H&M, kr 89,90. FOTO: Produsentene

Det beste tipset hvis budsjettet er lavt, er å spørre i familien om det finnes noen vakre og gamle smykker du kan låne til den store dagen. 

Da har du også sikret deg "noe lånt". 

Tilbehør og hårpynt

Hvis brudekjolen er av den enklere sorten, kan du naturligvis spe på med litt ekstra smykker, eventuelt hårpynt eller krans. 

En stor trend nå er blant anne hårkam og spenner, og her finnes det utallige varianter. 

HÅRKAM: Her ser du et utvalg av vakre hårkammer fra St. Patrick. Kombinert med en flott frisyre er dette et smykke i seg selv. FOTO: Produsenten

Mange velger også å tilføre kjolen en tiara, diadem eller hårhårbånd - dette er tross alt en av de få gangene du har muligheten til å leve ut prinsesse-drømmen. 

HÅRPYNT OG TIARA: Fra venstre ser du brudehårpynt med perler fra Abelone.no, kr 495, Brydehårpynt med perler og stener fra Aberlone.no, kr 490, tiara fra EdenLuxeBridal.com, kr 2258. FOTO: produsenten