Å bestemme seg for fotograf er faktisk en av de første tingene du bør tenke på.

Fotograf: Mona Lisa T.

Mange bruker ett år på å planlegge bryllupet sitt. Vær sikker på at du får festen godt dokumentert så du kan nyte de gode minnene etterpå. Fotograf Mona-Lisa T. var til stede på bryllupsmessen i Oslo 2. februar og deler sine beste tips med deg.

- Vær tidlig ute! Gode fotografer kan fort være fullbooket et halvt år i forveien, og valgmulighetene dine blir adskillig færre om du venter til våren med å booke sommerens bryllup.

- Tenk på om dere ønsker å bli fotografert i et studio eller på stedet hvor bryllupet skal være. Fotografer som er gode i studio er ikke nødvendigvis gode på location og omvendt.

- Det er vanlig å betale en pris for fotograferingen og bestille forstørrelser, takkekort og andre produkter i tillegg. En annen måte å gjøre det på er å bestille fotografering inkludert høyoppløselige bilder på CD og bestiller forstørrelser, takkekort og andre bestillinger selv eller gjennom fotografen. 

- Vær nøye med at vet hva du får når du bestiller, og at dere har en skriftlig avtale på forhånd.

- Med en profesjonell fotograf kan du være sikker på at du får god kvalitet på bildene, uansett hva slags lysforhold og uforutsette hendelser oppstår. Med en profesjonell fotograf skal du kunne være trygg på at vedkommende har både riktig utstyr og erfaring til å knipse de viktige øyeblikkene.

- Gjør research på fotografen! Vedkommende bør kunne vise til en god samling av høykvalitetsbilder, og ikke fem bilder han/hun har vært heldig med.