Nå er det vanlig at både forlovelsesringen og gifteringen bæres på samme finger.

Foto: Ringer fra Juvelen

Tidligere var det mest vanlige at man brukte forlovelsesringen som giftering etter at man var smidd i hymens lenker. Tidene har forandret seg.

Perfekt par

På bryllupsmessen 2. februar kunne Jannicke Myrvold fra Juvelen fortelle at to ringer har blitt en trend de ser mer og mer av. Faktisk har det ført til at både forlovelsesringene og gifteringene har blitt smalere, og kan være tilpasset hverandre for at de skal passe perfekt ved siden av hverandre. Men det er også vanlig at bruden er med selv når paret skal plukke ut gifteringene sine.

Nye detaljer

Det vanlige er at paret graverer hverandres navn og dato på innsiden av ringene. Nå er det flere som velger å gravere forskjellige ting som navn og symboler både på utsiden og innsiden av ringen. Noen ringer har til og med en blå safir på innsiden av ringen som en liten hemmelighet bare hun selv vet om. Dermed er tradisjonen om å ha på noe blått på bryllupsdagen dekket.

Det klassiske dominerer 

På tross av kreative smykkedesignere er det klassiske glatte gifteringer som er det mest populære. Brudens ring er ofte pyntet med en eller flere diamanter, mens brudgommens ring ofte er helt glatt.