Formen på brudebuketten har mer å si enn du tror.

Fotograf: Mona Lisa T

På bryllupsmessen i Oslo 2. februar var Jill Lepsøe fra Floriss Aker Brygge omkranset av mange vakre blomster. De hadde ansvaret for alle brudebukettene på catwalkshowet hvor originale varianter av vesker dekorert med blomster og mer tradisjonelle buketter. Her er hennes beste tips for brudebuketten:

  • Tenk helhet når du velger blomster og farger. Mange kommer innom med fargen på kjolen, invitasjoner, servietter eller andre effekter som skal brukes i bryllupet. Kom gjerne innom blomsterforretningen to måneder før bryllupet.

 

  • 99% ønsker  roser i buketten sin, og vi ser en tendens til at folk ønsker seg enkle buketter med lite «garnityr». David Austin roser som ser ut som peoner og har en sterk roseduft passer veldig godt til brudebukett, det samme gjelder Memory Lane rosen som har en kald lillafarge eller orkideer. 

 

  • Brudebuketten bør gjenspeile deg og din personlighet, mer enn å tenke på hva trendene er. Det er viktig at det blir riktig for akkurat deg. Et lite tips er at lange buketter gjør at du virker høyere og smalere, mens helt runde har motsatt effekt.