Hvordan gjestene er plassert har mye å si for stemningen under middagen.

Bryllupsmiddagen fortoner seg som et endeløst mareritt for noen, mens for andre er middagen høydepunktet. Runde bord kan skape en intim og personlig følelse samtidig som høytideligheten opprettholdes. 

Blande gjestene

Et bryllup er en anledning der det ofte er slik at folk som ikke har sett hverandre på lenge møtes igjen. Da har de ofte mye på hjertet, og det er hyggelig å få tid til å prate litt sammen. Selv om det er koselig at gamle venner møtes og får sitte sammen, er det viktig å tenke på balansen. Når du setter opp bordplasseringen er det lurt å blande de sosiale med de mindre snakkesalige slik at ikke et bord blir sittende helt stille mens det er full fest på et annet. 

La par få være par

Noe mer romantisk enn et bryllup skal du lete lenge etter. At gjestene blir grepet av begivenheten og benytte sjansen til å flørte på egen hånd vil bare gjøre stemningen enda mer hjertelig. Er det et sted det er spesielt hyggelig å være et par, så er det i bryllup. La de få være i nærheten av hverandre.

To stoler ledig

Dersom det er plass kan det være en idé å la to stoler stå ledig på alle bordene brudeparet ikke sitter i utgangspunktet. Da kan brudeparet flytte seg rundt underveis og få mulighet til å snakke med gjestene sine under middagen.