Vi hadde vært samboere i fem år, og jeg hadde nok mast litt på at dette skulle skje, sier Cathrine.

En junikveld i 2010 kom Cathrine Balchen hjem fra jobb og ble overrasket med blomster, lys og vin på bordet.

Samboer Rune Lindal hadde baktanker med overraskelsen. Han skulle fri! – Vi hadde vært samboere i fem år, og jeg hadde nok mast litt på at dette skulle skje, sier Cathrine.
Rune mente også at det var på tide det gode forholdet ble endelig og formelt. Slipp brudgommen til. I alle forhold er det en ansvarsfordeling. I forbindelse med bryllup kan det virke som ansvaret er veldig skjevt fordelt. – Alt ansvaret var mitt, ler Cathrine. Så tar hun seg i det, og forteller hvordan Rune kom på banen når det praktiske skulle ordnes.

– Jenter ser seg ofte blind på detaljer mens menn er mer praktiske. Jeg tenkte på servietter, mens Rune ordnet med kokk.
Vi forsto raskt at det var viktig å snakke sammen underveis. Rune overrasket alle positivt da han kom svigermor i forkjøpet, og sydde ringpute til seremonien i kirken selv! Ting tar tid. Brudeparet brukte ett år på planlegging.
– Vi ønsket oss et tradisjonelt bryllup med rundt 60 gjester. Ettersom Rune og Cathrine fikk ordnet mye praktisk tidlig, kunne de fordype seg i invitasjoner, bordkort og lignende.
– Det var rørende mange som ville hjelpe oss, men på noen områder ville vi gjerne passe ekstra godt på for å få en personlig touch, sier Cathrine. Gjestene ble invitert til bryllup på en tilsendt cd med lyd og bilde. Lilla, sølv og hvitt ble valgt som fargetema for bryllupet. Paletten gikk igjen i invitasjoner, brudebuketten og på bordet. Også bordkort og takkekort var i samme stil.
– Det var veldig fint å ha en rød tråd i alt vi laget. Det gjorde det enkelt å ta beslutninger samtidig som resultatet ble veldig bra, sier Cathrine. En kjoledrøm. Lurer du på hva bruden tenker mest på før bryllupet, så er det hva hun skal ha på seg.
– Man vet når man har funnet kjolen med stor K. Stol på magefølelsen og lytt til hjertet. Det gjelder å begynne tidlig så man kan bruke lang tid. Og husk å ha med en snill og tålmodig sjel, som moren din eller en venninne.
De kan hjelpe deg med dette vanskelige og viktige valget. Cathrine fant sin klassiske halterneckkjole med langt slep i København. Den ble gjemt hjemme hos mamma og pappa til den store dagen. Personlig ønskeliste. Siden Cathrine og Rune allerede hadde et komplett hjem tenkte de godt gjennom hvilke ønsker og behov de hadde når det kom til gaver. – Vi var først på bryllupsmesse og så på temakveld hos Tilbords etter stengetid. Vi fikk hjelp til å finne ut hva vi trengte og hva vi ønsket oss. Plutselig var listen klar. Øverst på vår ønskeliste sto nytt servise, sier Cathrine.
Drømmedager. Etter den store festen kom hvetebrødsdagene.
Rune hadde lagt tid og kjærlighet i å finne drømmedestinasjonen; øya Velingandu på Maldivene.

– Jeg gjorde nok mest i forbindelse med bryllupet, men Rune passet på at lykkerusen fortsatte å vare. Slik kan det godt fortsette, avslutter Cathrine med et smil. tips





  Tags: