Etter å testet mange forskjellige viner til bryllup, har My Wedding allerede funnet et utvalg som alle i redaksjonen kan anbefale til deres bryllup. Valg av vin til bryllupet er viktig for å få til en perfekt bryllupsmiddag. De fleste velger en treretters middag med forrett, hovedrett og dessert. Denne artikkelen har fokus på forretten i bryllupet.

Forretten i bryllupet
De fleste velger en fisk eller skalldyr til forrett.
- Jeg foretrekker en enkel forrett med skalldyr og en god Chablis som bryllupsvin. Annen bryllupsvin som kan være aktuell  er en god Sauvignon sier  redaktør i My Wedding  og bryllupekspert.

Redaksjonen i My Wedding kan anbefale følgende bryllupsviner til forretten: 

  • Chablis Laroche Saint Martin. Fint preg av sitrus og eple, ettersmak med god lengde og streif av mineraler. Prisen for denne på Vinmonopolet er 179,-
  • Les Deux Pins Sauvignon Blanc. Fint preg av sitrus og eple, ettersmak med god lengde og streif av mineraler. Prisen på denne vinen er kr 79,. på Vinmonopolet.

Så mye beregner du
Mange lurer på hvor mye man bør beregne til forretten. Støen mener du bør ta utgangspunkt i 100 gjester som er ganske vanlig størelse for et bryllup;
- Er det 100 gjester regner man med at det går en flaske per 4 gjester til forretten, altså 25 flasker, sier Støen.

Prøv mitt Bryllups vin-kalkulator for å finne riktig vin og antall flasker til deres bryllup. Her kan du velge hvilken type mat som skal serveres i bryllupet og hvor mange gjester dere skal invitere. I tillegg må du fylle ut hvilken prisklasse dere ønsker på vinene.

Etter disse valgene er gjort, så får dere anbefalinger på hvilke viner som passer til maten og hvor mange flasker dere må kjøpe.
Når du trykker kalkuler så får du en ferdig handleliste, som du kan skrive ut eller sende som PDF på mail.
Dere får også Vinmonopolets nummer på denne listen, slik at det blir veldig lett å finne disse på deres nærmeste Vinmonopol.

bryllupsmessene over hele Norge kan dere komme å smake gratis på viner og få gode tips fra eksperter. Klikk her for å få en oversikt over alle bryllupsmessene.