Etter vielsen går turen til den funky og fantastiske Ekebergrestauranten! Her er litt info om stedet vi skal spise, drikke, kose oss og feste ;)

Den opprinnelige restauranten ble oppført allerede i 1916, av Tiedemanns Tobakksfabrikk. To år etter konkurransen, i 1929, sto et av Europas fremste funkisbyggverk ferdig, til glede for hele Oslos befolkning. I dag er bygget fredet, og oppussingen av bygningen er basert på tanken om å ta vare på det klassiske, men modernisere for en ny tid.

Mot slutten av nittitallet ble Ekebergrestauranten stengt og fikk forfalle uten tilsyn, inntil Christian Ringnes og Eiendomsspar kjøpte stedet og annonserte en storstilt satsing. Sammen med restauratør Bjørn Tore Furset har de nå skapt et moderne hus, med alle klassiske trekk bevart. Det nye huset omfatter flere restauranter,en bar/lounge, konferanse- og møteromsfasiliteter, selskaps- og bryllupslokaler og en praktfull  fine dining veranda i andre etasje.

Eiendomsspar overtok bygget i desember 2002, og med hjelp av Mellby Arkitekter som har vært ansvarlige arkitekter for bygget og Radius Design som har hatt ansvaret for interiøret, har Ekebergrestauranten gjenoppstått i ny prakt med vekt på funksjonalisme etter dagens krav for restaurantdrift.





Madeleine Daleng

Bryllupsinfo