SELSKAPSLOKALE
Det er mest vanlig i Norge å ha bryllupet i et leid selskapslokale som kanskje ikke ligger så langt fra vielsesstedet. Dersom avstanden er stor, bør brudeparet tenke på felles transport for gjestene sine. 

Ønsker man en liten og intim sammenkomst med få gjester, er det vanlig å ha bryllupsfeiringen hjemme hos foreldre, en nær slektning, eller på restaurant.

Feirer man i utlandet er det vanlig å reservere bord på en elegant restaurant, og er dere mange så prøv å få et selskapslokale hvor dere kan få være for dere selv. En fin tradisjon når man gifter seg i utlandet, er å ha et selskap etter at de har kommet hjem slik at gjester kan se bilder og dele minner med dere. 

Reiser man på bryllupsreise samme dag som vielsen har funnet sted, er det vanlig å ha en enkel mottakelse etter vielsen. 

BRYLLUPSFESTEN
I Norge begynner bryllupsfesten sent på ettermiddagen, og varer ofte ut i de små timer. Gjestene får som regel servert en aperitif ved ankomst, og man kan snakke litt med de andre gjestene før middagen starter. En bordplan er ofte strategisk plassert, og man kan også legge mindre utgaver av bordplanen på bordet slik at gjestene ser hvor man skal sitte under bryllupsmiddagen. En tradisjonell bryllupsmiddag varer ofte i 4-5 timer, og det er vanlig å ha en toatmaster som leder det hele på en smidig måte. Etter bryllupsmiddagen blir det servert kaffe og cognac, og brudeparet får servert bryllupskake. Etter at brudevalsen er gjennomført, så kan også de andre gjestene være med på dansen.