Hvorfor er Paris et yndet sted for brudepar over hele verden?

Kjærestepar fra hele verden trekkes mot Paris, som honningbiene mot blomstens nektar! I fjor kom det hele 32,3 millioner turister til Paris, og de fleste av dem var kjærestepar på tur for å hylle kjærligheten, det være seg for en weekendtur, et frieri eller et bryllup.
Brudeparet som velger Paris som bryllups-destinasjon er ute etter en by med sjel i, og det finner de her! Lysets by, med sin elfenbensfargede arkitektur dekket av blå tak, med Seinen-elven rennende på tvers av byen, og med sine to små øyer og romantiske bruer, der avrundede 
»kysse-benker»  er lagt inn i bro-konstruksjonen, er som skapt for et brudepar på tur. Og når brudeparet kan feire bryllupet på gourmet restauranter, med utsøkte viner og fortryllende retter, så skjønner man hvorfor Paris trekker til seg brudepar fra hele verden.

Hvordan gifter man seg i Frankrike?
I Frankrike er det kun borgerlig vigsel som regnes som gyldig. De ulike kirkesamfunn har ikke vigselsrett, men de kan tilby en vigselsseremoni etter at paret er lovformelig gift. Norske brudepar som vil gifte seg i Paris kan velge mellom vigsel for franske myndigheter eller vigsel for den norske ambassaden i Paris, evt. med etterfølgende seremoni ved den norske sjømannskirken i Paris.

Hvilke lokasjoner egner seg for bryllupsfotografering?
Selv elsker jeg å fotografere mine «Lovebirds» ved Seinen-elva. Vi rusler en tur langs elva, over romanistiske broer til de sjarmerende, små øyene Ile St Louis og Ile de la Cité, der jeg fotograferer brudeparet som slentrer hand i hand ved elven, stopper opp, kysser, og mens de tar seg et glas champagne på en fortauskafe.  Vannet er et viktig element i bryllupsbildene mine. Ettersom vannet symboliserer de emosjonelle kreftene i naturen så synes jeg at steder med vann egner seg spesielt godt. Det kan også være vann i fontener, som ved mine favorittfontener Fontaine de Médicis i Luxemburg Hagen, og fontenene på Place de la Concorde. Det er også fint å få Eiffeltårnet med i bakgrunnen av bryllupsbildene, og her egner Alexander den III brua seg spesielt godt, for den har den vakreste utsikten mot Eiffeltårnet,Invalide-domen og mot Seinen og elvebåtene. Et annet lokasjon jeg er glad i som bryllups-fotograf er Montmartre. Her kan en rusle rundt i små kronglete gater og bortgjemte hager, og fotografere brudeparet i trappe-oppgangene med lyktestolper som minner om en svunnen tid. Det er noe veldig nostalgisk og kunstnerisk over Montmartre som passer godt til brudeparet som ønsker en litt bohemsk, retro-stil til bryllupsbildene sine.

Hvor kan man ha bryllupsfesten/middagen/selskapet etter vielsen?
I Paris kan brudeparet få realisert sine villeste bryllupsdrømmer! Om brudeparet har valt et intimt romantisk bryllaup, så vil jeg som wedding planner råde dem til å spise på en av Michelin-stjerne restaurantene, som Le Meurice eller l’Arpègeog for de som ønsker en eksepsjonell utsikt under festmåltidet; Le Jules Verne, i 2. etg. av Eiffeltårnet eller La Tour d’Argent, som har nydelig utstikt mot Notre Dame og Frankrikes største vinkjeller. Et middagscruise på Seinen, på en luksuriøs restaurant med andre festkledde gjester er også et fint alternativ for brudepar som vil nyte et intimt “tête à tête” måltid mens de cruiser Seinen rundt for å oppleve Paris i byen kveldslys. For brudepar som velger  et stort Paris-bryllup med mange gjester kan en finne avlukkede festlokaler i mange fine restauranter, både inne i byen og på ei øy like ved Paris, der det er litt mer landlige omgivelser. Brudeparet kan også leie en elvebåt og ha festen der. Å danse seg gjennom bryllupsnatten på en elvebåt med utsikt mot Notre Dame er en fantastisk opplevelse!

Noen tips til hvilket hotell som egner seg for bryllupsnatten/brudeparet?
Flere av mine brudepar velger å spandere på seg et luksuriøst hotell for bryllupsnatten, for så å bo på et annet hotell de andre dagene. Det avhenger litt av hvilket budsjett brudeparet har. Palass-hotellet Shangri-Là tilbyr suiter med terrasse der man har en fantastisk utsikt mot Eiffeltårnet. Le Meurice er også et flott alternativ for brudeparet som vil unne seg det lille ekstra på bryllupsnatten. For de som har mange gjester med seg kan det være fint å leie en eller flere leiligheter hos norske Helene Moland.