Bryllupsmiddag
Det kan være lurt å ta hensyn til sesong og årstid når dere skal planlegge menyen til bryllupet.
Ikke gjenta en råvare i flere retter, og velg råvarer med varierte farger i hver rett og hele menyen. (For eksempel ikke tomatsalat til forrett og tomatsaus til hovedrett.)
Rådfør deg med kokk og servitør, og pass på at det blir balanse i måltidet. Forretten skal være lett, hovedretten middels og desserten tyngst.
Bestem først hovedretten - fisk eller kjøtt, stek eller filet? Potet, saus og grønnsaker bestemmes så ut ifra dette. Deretter velges forrett - varm eller kald? Suppe? Til slutt velger dere desserten - lett eller kraftig? Søt eller syrlig og frisk?
Når menyen er klar kan dere bestemme hva som skal drikkes til maten. Tenk nøye gjennom hva som passer å drikke til hver enkelt av rettene dere har valgt. Kanskje passer det å sprette champagnekorken i bryllupet?