Du kan alltid finne brudekjolen din uansett hvor lang tid det er til bryllupet ditt. Men som med alle bryllupsforberedelsene dine, gjør det aldri dumt å starte tidlig. Begynn gjerne å tenke på stil, farge, form allerede når du er blitt forlovet.

Vi anbefaler at du finner drømmekjolen 6 måneder før bryllupet, da både leveringstid og tid for justering hos skredderen må tas i betraktning. Men hvis du er ute senere, fortvil ikke. Det er alltid mange flotte kjoler i butikken, så det er aldri for sent å finne drømmekjolen

Bestill en avtale når du er klar til å kjøpe din brudekjole

Vi vet at det kan være vanskelig å vente, og mange bruder vil ut og få inspirasjon så tidlig som mulig. Noen bruder bestiller tid til en brudekjoleøving med dagsorden at de "bare må finne sin stil." Men pass på å se på kjoler hvis du ikke er forberedt på å kjøpe. Du kan lett havne i et dilemma hvis du "bare" går ut og ser og plutselig er du i drømmekjolen. Det kan være at du ennå ikke har spart til kjolen, eller på annen måte ikke er klar til å kjøpe den. Unngå å sette deg selv i den situasjonen, og gå først ut og prøv kjoler når du er forberedt på å finne drømmekjolen.

Juster forventningene dine 

Tenk på hva du liker best og snakk med følget ditt om forventningene dine slik at du er på samme bølgelengde og vet hva du leter etter. En prinsessekjole med store slepebåter kan føre enhver mor til tårer, men hvis det ikke er det du vil, bør det gjøres klart fra starten. Det er ikke å si at de ikke skal komme med sin ærlige mening, de bør bare huske å se ting fra ditt perspektiv og ikke overføre sine egne brudekjole drømmer til deg. Det viktigste er tross alt at du føler deg som den vakreste bruden i verden når du bruker kjolen din.

Ta med de rette menneskene

Du må ta med deg alle de du vil ta med til brudekjoleøving. Men velg "ditt dommerpanel" nøye. Alle har en mening, og det er ikke alltid det samme som din - jo flere mennesker, jo flere meninger må du forholde deg til. Merk og ta med menneskene som kjenner deg og din smak. De må kunne sette sine egne personlige preferanser i bakgrunnen og være klar over at formålet med besøket er å finne din bryllipskjole. Husk også at kjolen er en del av dagens overraskelse, så vurdere hvor mange av gjestene dine som vil se drømmekjolen før bryllupet.

Hold deg til budsjettet

Det er viktig at du og din fremtidige ektemann bestemmer deg for et budsjett før du begynner å prøve brudekjoler. Prisen på brudekjoler svinger veldig, så det er viktig å sette rammer for hva kjolen kan koste. Når du har budsjettet på plass, kan du velge den kjolen som passer deg best. Husk å være ærlig og fortell brudesalongen din hva budsjettet er. Så du unngår å prøve kjoler som er over budsjettet og dermed blir forelsket i en uoppnåelig drøm. Spar deg selv for den opplevelsen og hold deg til budsjettet, så vil du sannsynligvis finne den perfekte kjolen i din prisklasse.

Unngå å prøve for mange brudekjoler

Vi forstår det godt, du vil prøve alt. Men likevel anbefales det ikke å prøve for mange kjoler. Det kan gjøre mer skade enn godt, for til slutt kan du ikke skille alle kjolene og opplevelsene fra hverandre. Man kan ende opp med å bli forvirret og se blind på brudekjolene. Ofte drukner den gode opplevelsen og de vakre kjolene ut hvis du har prøvd mange kjoler på noen få hektiske dager. Et godt råd er å besøke 2-3 brudesalonger Ta deg god tid og velg kjolen du føler deg vakrest i og som er behagelig å bruke på selve bryllupsdagen.

Stopp mens leken er god

Når du har funnet og kjøpt den perfekte brudekjolen, må du stoppe mens spillet er bra. Må ikke bare se inn i andre butikker, for hva om det bare var noe bedre? Du har allerede funnet kjolen du synes er perfekt for deg, så hvorfor se etter mer? Det vil til slutt være litt av en nedtur økonomisk hvis du skulle finne en annen kjole som du kanskje vil like litt bedre. Hold deg til kjolen du har valgt, og hold deg så langt borte fra brudesalongen. Som redaksjon sier: Det er som når du har funnet drømmemannen, så slutter du også å lete etter noe bedre

Vær til stede og nyt selve dagen

Å ta bilder  av kjolene du prøver, kan være et flott verktøy når du velger kjolen. Imidlertid er vårt beste råd å pakke telefonene bort og være til stede i øyeblikket. Det er ofte når du bare går ut av øvingsrommet at din og følgesvennens umiddelbare reaksjon vil komme, og her er detsynd hvis de ser deg gjennom kameralinsen. Kos deg heller med å være i de vakre kjolene, snakk med følget ditt om den kjolen og se om den er den rette. Så kan du be følget ditt ta noen bilder av kjolen før du bytter til den neste.

Velg kjolen som får deg til å føle deg vakrest

Det er viktig at du føler deg komfortabel i kjolen og er vakker samtidig. Husk at det er kjolen din, så stol på magefølelsen. Drømmekjolen skal gjenspeile din personlighet og matche bryllupet du skal holde. Når alt går opp i en høyere enhet, føler du deg komfortabel og du kan ikke vente med å vise din fremtidige ektemann kjolen - da vet du at du har funnet drømmekjolen.