Betydningen av sløret var i mange tradisjoner knyttet til brudens jomfruelighet. I andre kulturer var det viktig at bruden ikke ble sett av sin kommende ektemann før ekteskapet var inngått. I dag ser de fleste på brudesløret som et flott tilbehør, som perfekt kan komplementere brudekjolen.

Brudeslør har eksistert i lang tid, og fra gammelt av var skikken ved sløret noe helt annet enn det vi kjenner i dag. Sløret ble brukt ved arrangerte bryllup, slik at brudgommen ikke skulle se ansiktet til bruden før vielsen var over.

Etter gammel tro skal sløret beskytte bruden mot onde krefter, og sløret foran ansiktet symboliserte også at det er den indre skjønnheten til bruden som er viktig.

I dag har sløret en helt annen hensikt, og er første og fremst dekorativt. Som regel ligger sløret bak i håret, og ikke foran ansiktet.

Velg brudeslør basert på hvor bryllupet finner sted

Hvilket slør du skal velge avhenger selvfølgelig mest av stil, og hva du selv er komfortabel med. Likevel er det noen ting som er greit å ta hensyn til før du tar et valg.

Hvis du skal gifte deg i en kirke eller innendørs, er valget mer åpent for om du ønsker kort eller langt slør. Skal du gifte deg utendørs, kan det være praktisk med et kortere slør, da vinden ute kan være uforutsigbar. 

Sløret skal være et vakkert tilbehør, og ikke en belastning gjennom dagen. Tenk logisk og hva du vil være mest komfortabel med.

DELIKAT: Et enkelt slør i tyll som følger kjolen gir et elegant og yndig uttrykk til kjolen. Her ser du et slør fra Weddingveilshop.com. FOTO: Produsenten

BRUDESLØR: Hvis kjolen ellers er stilren, kan du gjerne gå for litt ekstra dekorasjon i sløret, slik som her med små perler gjennom tyllen. Brudesløret er fra Weddingveilshop.com. FOTO: Produsenten

BLONDER: Et nydelig brudeslør som minner om 80-tallet og Dianas vakre slør i det kongelige bryllupet. Dette brudesløret er fra Davids Bridal i London. FOTO: Produsenten

Velg brudeslør som passer deg

Det er lett å finne masse inspirasjon av brudeslør, men det viktigste er å finne et slør som passer deg, din ansiktsform og som du vil være komfortabel med gjennom dagen.

Det kan være lurt å tenke på frisyre, før du kjøper et slør. Noen brudeslør festes ganske godt i frisyren, og dermed vil du være mer bundet til å gå med sløret hele dagen og kvelden.

Er du allerede sikker på at du ikke ønsker å bruke sløret utover kvelden og på festlighetene, så er det lurt å ha et brudeslør du enkelt klarer å ta av når du måtte ønske.

Noen velger også varianter med både kort og langt slør i ett og samme brudeslør, som gir deg muligheten til å ta av det lange sløret utover dagen. På denne måten slipper du å tenke på frisyren, og du kan bære sløret uten problemer gjennom festen.

 

Uansett hva du måtte velge, så er det viktigste at du selv føler deg komfortabel og fin gjennom dagen.

LENGDE: Brudeslør kan bestilles med ulike lengder. Her gjelder det å finne et slør som komplementerer kjolen din. Du kan få mye god hjelp i en brudesalong. Her ser du et slør fra Weddingveilshop.com. FOTO: Produsenten

INNE ELLER UTE? Skal du være utendørs kan det være lurt med et kortere slør, ettersom vinden kan være uforutsigbar. Brudesløret ditt skal ikke være til bry gjennom dagen. Sløret på bildet er fra Davids Bridal. FOTO: Produsenten