Bryllupskjole shopping - oh, hvor du skal begynne! For det første, som brud, bør du sikte på å se ut som den absolutt beste versjonen av deg selv på bryllupsdagen din. Og bortsett fra ditt strålende smil og brudeglød, vil kjole være et midtpunkt.

Vi har alle forskjellige kroppstyper, derfor er det så viktig å starte brudekjoleprosessen ved å forstå de forskjellige silhuettene på brudekjolene - og hvilke som passer best for de ulike kroppstypene. Her er en rask og enkel guide. 

wedding gown silhouettes
wedding gown silhouettes

Kreditering: Ballgown: Angel Rivera, A-Line: Reem Arca on Wedding Bells Blog, Modified A-Line: Pricilla of Boston, Trumpet: Custom Couture, Mermaid: Claire Pettibone on Bridesfinds, Sheath: Orlando Magazine, Tea-Length: Wedding Dresses by Amee, Mini: Annette.

Ballgown: Eventyrkjolen, med montert overdel/korsett fullt skjørt. Ideell for de fleste kroppstyper, men ser bra ut på pærer, siden det skjuler underkroppen. Ikke bra for petites; skjørtet kan være overveldende på en liten ramme.

Sjekk ut disse kjolene: 50+ Beautiful New Wedding Ballgowns ►  

karelina sposa style c7602
karelina sposa style c7602

Kjole av Karelina Sposa

A-Line: Ettersittende og formsydd overdel som fortsetter til midjen og strømmer ut til bakken. Snittet ligner på stor bokstav "A." Ideell for alle kroppstyper.

Sjekk ut disse kjolene: 50 Ultra-Elegant A-Line Wedding Dresses ► 

essense of australia style d1369
essense of australia style d1369

Kjole av Essense of Australia

Modifisert A-Line: Ettersittende overdel eller korsett som fremhever midjen og gradvis går over til et fullt skjørt. Kjolen i en modifisert A-line sitter nærmere kroppen enn en tradisjonell A-linje. Ideell for alle kroppstyper. 

anjolique classic style c307
anjolique classic style c307

Kjole av Anjolique

Trompet: Kroppsnær og ettersittende fra overdelen og til midt på låret, før den går ut i et større skjørt - gjerne i tyll. Skjæringene i snittet er en krysning mellom en modifisert a-line og et havfrue-snitt. Ideell for rammer med smal midje, som et timeglass og petites. Ikke bra for pærer og epler, da det fremhever mage og hofteområde. 

Kjole av Martina Liana

Havfrue: Tettsittende fra bysten, over midjen og går ut i et større skjørt rett ved kneet. Et ideelt snitt for slanke kroppsformer, timeglass-figur og andre som ønsker å vise frem formene sine. Ikke den ideele formen for eple-former. 

Sjekk ut disse kjolene:  50 Mermaid Dresses That'll Make You Weak in the Knees ► 

forever yours bridals style 4900
forever yours bridals style 4900

Kjole av Forever Yours Bridals

Sheath: Smal form som strømmer rett ned fra bysten og ned til føttene. Ideell for magre rammer og petites. Også bra på noen med timeglassfigur, som er villige til å vise frem sine kurver. Ikke bra for pærer; den tettsittende kjolen vil fremheve hofter og mage.

Sjekk ut disse kjolene:  40 Stunning New Wedding Sheaths ► 

badgley mischkqa style bess
badgley mischkqa style bess

Kjole av Badgley Mischka

Tea-Length: Skjørt som legger seg mellom ankelen og kneet. En kjole som er ideel for alle kroppstyper. 

oleg cassini
oleg cassini

Kjole av Oleg Cassini at David's Bridal

Mini: Skjørtet legger seg over elller rett under kneet. En flott kjole for mindre kroppsformer. 

forever yours wedding dress
forever yours wedding dress