Hvilke type bryllupskake bør man velge?
Alle har sett den tradisjonelle bryllupskaken i etasjer, omkranset av mormors «Verdens Beste» og tante Olga sin gode eplekake. Men verden har gått fremover, og konditoren kan fortelle at mange brudepar vil ha en helhetlig løsning rundt smaksopplevelsene i bryllupet.
– Vi lager mer og mer helhetlige løsninger til brudepar, siden flere og flere ønsker et flott kakebord som matcher, og ikke flate kjedelige kaker bakt av andre gjester. Da setter vi sammen ulike smaker og forskjellige kaker, slik at alle finner noe de liker.
Kippersund forteller videre om trender her hjemme og hva som gjelder i resten av verden.
– En trend akkurat nå er «dessert table» – slik som nevnt, med masse smaker som passer sammen, ellers er det mye rustikk i Norge, og utdyper:
– Denne sesongen, ser vi mye Norgesglass med hyssing til pynt på bordene. Brudekjolene har ofte tyll nederst og blondetopp, noe som påvirker selve designet av kaken, forklarer Kippersund.
DESSERT TABLE: En trend som vokser frem i Norge og verden forøvrig er "dessert table". Fremfor å velge én kake, eller tilføye med kaker laget av gjestene, tilbereder bakeriet en rekke forskjellige kaker og desserter til kakebordet. FOTO: Flying Cakery