Planlegger dere en bryllupsreise, men er usikker på hvilke destinasjon dere skal velge? Hvor mye må dere budsjettere for en bryllupsreise? Hvilke nye og spennende destinasjoner anbefales for bryllupsreisen? Her får du tips og svar rundt din bryllupsreise.

 

Av: redaksjonen

Etter planlegging av deres bryllup – gjerne i flere måneder, er det velfortjent å senke skuldrene og reise av gårde med sin kjære på en fantastisk bryllupsreise.

Men hvor?

Vi tok en prat med redaktøren i My Wedding, og fikk en rekke gode tips til reisemål og opplevelser for brudeparet som ønsker en eksotisk bryllupsreise, kun ønsker å slappe av, eller som ønsker en annerledes bryllupsreise og er på utkikk etter aktivitet og eventyr.

Populære reisemål for bryllupsreisen

– De destinasjonene som troner øverst er ultimate drømmedestinasjoner som Seychellene, Maldivene, Mexico og Mauritius. Her har de tatt i mot nygifte, lykkelige par i mange år så dette kan de, forteller My Weddings redaktør.

– Disse stedene har til felles at de er fantastisk vakre, du er omgitt av kritthvite strender, god mat og det er fin temperatur, i tillegg til at det er færre barn her enn andre steder. Alt er lagt til rette for deg og din partner, forklarer hun.

– Fuerteventura har goså vokst frem som en populær destinasjon for både bryllupsreiser og bryllupseremonier. Særlig i LGBT-miljøet.

Redaktøren vår, kan fortelle at det også er en del brudepar som velger å legge bryllupsreisen til et cruise.

Blant annet finnes det et stort utvalg av cruise i Middelhavet, Det Karibiske hav, Dubai, Hawaii og Det Indiske hav, med destinasjoner som Mauritius, Madagaskar og Le Reunion.

 

LES OGSÅ: Bryllupsreiser i Karibien

 

BRYLLUPSREISE: De mest populære reisemålene er Seychellene, Maldivene, Mexico og Mauritius, samt eksotiske reiser med cruise. Det finnes imidlertid uendelig med muligheter. Her ser du et video fra Mauritius. 

 

SOL OG STRAND? Mange ønsker avslapping, sol og strand på deres bryllupsreise. I tillegg til populære reisemål som Karibien, Det Indiske hav og Afrika, kan du også finne luksuriøse reisemål i europa til en lavere pris. Her ser du et bilde fra Maldivene. 

 

Eksotiske reisemål og aktiv bryllupsreise

For paret som ønsker en annerledes og utradisjonell bryllupsreise, kan redaktøren vår anbefale en reise til Vietnam, en nyhet fra reiseselskapet.

– Denne vinteren lanserte vi reiser til Vietnam og Phu Quoc som en nyhet, direkte fra Oslo. Dette er nok en destinasjon som vil bli populær for bryllupsreiser. Det er eksotisk og vakkert, og nå enkelt å komme seg dit fra Norge, forteller hun.

Et annet reisemål som kan vurderes er Mexico, og det er en perfekt destinasjon for de som ønsker aktivitet og opplevelser.

– Det finnes mye å gjøre på større steder som Mexico. Her kan du gjøre alt mellom himmel og jord. Du kan kose deg på en solseng 24/7 eller du kan utforske pyramider, jungel, cenoter (red. anm. åpne, halvåpne eller underjordiske vannreservoarer og hulesystemer) og mye mer. Det kommer litt an på hva slags aktiviteter dere ønsker, og sånn sett kan de fleste destinasjoner egne seg, sier redaktøren vår

 

LES OGSÅ: De beste stedene for bryllupsreise

 

MEXICO: Mexico er en av de større byene som passer bra for en bryllupsreise der de nygiftede ønsker en mer aktivt ferie, med opplevelser og eventyr. Her kan dere dra på utflukter i jungelen, se pyramider og utforske cenoter. Bildet er fra Sensimar Seaside i Mexico. 

 

 

KAPP VERDE: Afrika er også et spennende reisemål for bryllupsreiser. Her finnes det nydelige strender, men like mange aktivitere og ta seg til, som surfing. 

 

Bryllupsreisen trenger ikke koste en formue

Destinasjonen for bryllupsreisen er imidlertid svært individuelt, og mulighetene er mange uansett hva dere ønsker å se eller hvilken prisklasse og budsjett dere har lagt.  

– Hvor paret ønsker å reise og hva de ønsker å oppleve er veldig forskjellig. For noen er en romantisk langhelg i Paris eller en annen storby perfekt, for andre er det kun Maldivene som gjelder, forteller redaktøren vår.

– Vi har reiser i alle prisklasser og til mange destinasjoner. Hvis jeg skal tipse om noe spesielt, så vil det være å ta en uke på for eksempel Casa Cook på Kos. Velg en fin leilighet med eget swim out-basseng. Kult, trendy og griselekkert – samt mye billigere og enklere enn mye annet. Eller Miramare Beach på Rhodos. Det finnes også mange andre romantiske, greske øyer som er perfekt for en bryllupsreise. Hilton på Kapp Verde er også nydelig, forklarer hun.

Hun understreker at bryllupsreiser absolutt ikke trenger å være dyre.

– De nygifte kan få mye fint og romantisk ut av en storbyreise en langhelg eller en ukes reise et sted. Jeg vil anbefale brudeparet å tenke over hva de selv synes er romantisk og hva de liker å gjøre sammen. Det er ikke bare på en sydhavsøy en kan ha det fint sammen.

 

Uansett størrelse på bryllupet, er det nok mange som stiller spørsmål rundt pris og hvor mye en egentlig burde budsjettere med for en bryllupsreise. Vi spurte derfor ekspertene om nettopp dette: 

– Det finnes egentlig ingen grense for hvor mye du kan bruke på flyreiser over 4000 km) noe dyrere enn flyreiser under 1500 km, sier redaktøren vår.

– Det er vanskelig å gi en konkret pris, men i gjennomsnitt bruker man cirka 19.000 kroner per person på long haul og cirka 11.000 kroner i gjennomsnitt . Mange unner seg nok litt ekstra når en først skal på bryllupsreise, forklarer hun.

 

BUDSJETT: Hvor mye du må regne med å betale for bryllupsreisen, avhenger av hvor langt dere ønsker å reise. Ifølge eksperten ligger det gjerne på rundt 11.000 kr per pers for kortere reiser og 19.000 kr per pers for lengre reiser. 

 

Det finnes imidlertid gode tips for å få mer ut av reise, og sørge for at bryllupsreisen ikke overgår budsjettet.

 

Her er redaktøren vår sine tips for en rimeligere bryllupsreise:

  1. Følg med på ulike tilbud som finnes der ute så du har litt oversikt over prisnivået
  2. Meld deg på ulike nyhetsbrev. Det er ofte der de beste tilbudene kommer først
  3. Ha en idé om hva du vil ha og hvor du vil reise. Det gjør det hele litt mindre komplisert
  4. Hvis du kan, så vil jeg anbefale å unngå høysesong. Da er det alltid dyrest
  5. Vær fleksibel på dato og avreisetid. Da har du større utvalg
  6. Og hvis drømmedestinasjon nr. 1 blir altfor dyrt, så kanskje du skal være åpen for andre forslag som kan være rimeligere

Helt til slutt spurte vi eksperten om det uunngåelige spørsmålet – hva ville du anbefalt til et brudepar med et ubegrenset budsjett?

 

– Hvilken drømmesituasjon! Igjen, det kommer veldig an på hva du selv foretrekker. Noen er mest opptatt av hotellet, privat basseng og butlertjeneste. Mens andre legger mer vekt på matopplevelser og aktiviteter. Jeg tror ikke det er noe problem å bruke mye penger hvis du vil det.