Å planlegge et vinterbryllup kan være like magisk som en vinternatts drøm med det rette forarbeidet og noen kreative detaljer. Her er en guide for å sikre at din store dag blir en blendende feiring av kjærligheten, selv i de kjøligere månedene.

Når snøflakene faller og landskapet dekkes av et teppe av hvitt, blir naturen et glitrende bakteppe for bryllupsdagdrømmer. Et vinterbryllup er ikke bare romantisk, men det tilbyr også unike muligheter for feiringen. Med færre bryllup på denne tiden av året, kan du nyte fordelen av tilgjengeligheten til leverandører og kanskje til og med noen off-season rabatter.

 

Valg av lokasjon

Et vinterbryllup krever et nøye valg av riktig lokasjon. Ser du etter en koselig hytte, et luksuriøst slott, eller en rustikk låve? Ditt valg bør reflektere vinterens varme og intimitet. Sørg for at lokalet har tilstrekkelig oppvarming og komfortable områder hvor gjestene kan samles. Vurder også tilgjengeligheten i tilfelle snøfall, og om det finnes plass for overnatting eller enkel transport for dine gjester.  Geilo er en flott lokasjon i Norge for vinter bryllup. Les vår atikkel om Geilo her. Johaug giftet seg på Røros og les mer om bryllup på Røros her.

 

Bilde av vinterbryllup

Bilde av vinterbryllup
 

Dekor og valg av tema

Vinterbryllup gir rom for rike farger og teksturer. Tenk fløyel, sateng, og funklende lys. Et fargepalett med dype juvelfarger som smaragdgrønn, rubinrød eller midnattsblå kan legge til en luksuriøs følelse, mens sølv, blått og hvitt kan speile vinterlandskapet. Dekorer med krystaller som etterligner is og bruk myke tepper og puter for ekstra varme.

 

Bryllupsantrekk

Bruden kan velge en kjole med lange ermer eller legge til et sjal eller en faux-fur stola for stil og varme. Vinteren er også den perfekte unnskyldningen for å bære mer dramatisk smykker og tilbehør. Brudgommen kan komplimentere med en mørkere dress og kanskje til og med en stilig hatt eller hansker.

 

Mat og drikke

Komfortmat passer perfekt til et vinterbryllup. Server retter som er rike og hjertevarmende, som stek eller gourmet supper. For drikke, tenk varm sjokolade, gløgg, eller varm cider. En åpen bar med mulighet for å lage egne varme cocktailer kan også fungere veldig godt..

 

Underholdning og aktiviteter

Underholdningen kan inkludere live musikk eller en DJ som kan spille opp til dans. Hvis lokalet tillater det, kan en utepeis eller bålpanne gi en koselig atmosfære og mulighet for å steke marshmallows eller nyte en varm drink under stjernene.

 

Fotografering

Vinterens naturlige lys er ideelt for fotografering. Planlegg bildene dine tidlig på dagen for å fange det myke lyset. Bruk av det naturlige landskapet, som frostkledde trær eller et snødekt felt, kan gi bildene dine en følelse av vinterens eventyr.

 

Innbydelser 

Dine invitasjoner kan reflektere vinterens eleganse med hint av sølv eller gull og teksturer som ligner på snø eller is. Husk å informere dine gjester om eventuelle forhold de må forberede seg på, som ekstra reisetid eller nødvendig påkledning for kaldt vær.

 

Et vinterbryllup kan være en fengslende og minneverdig begivenhet. Med hjertevarme detaljer og et snev av vinterens magi, vil din spesielle dag bli en feiring som hverken du eller dine gjester vil glemme. Husk at nøkkelen til et vellykket vinterbryllup ligger i planleggingen; så snart du har bundet sammen alle de kjølige elementene, kan du forvente en feiring så varm som kjærligheten dere deler.