Gifteringer er et viktig symbol på evig kjærlighet uten begynnelse og slutt - båndet mellom to mennesker som elsker hverandre. Har du vurdert hvordan gifteringene dine skal se ut? Det er en ring du må ha på deg hver eneste dag resten av livet, så det er utrolig viktig at den gjenspeiler deg og din stil. Samtidig må den også passe inn i hverdagen din, og den må kunne holde seg pen i mange år.

Kanskje du ikke føler at du vet nok om edelstener, sliping, plassering når du skal velge gifteringI denne guiden gir vi en liten oversikt over ting du bør vurdere når du velger gifteringer fra gullsmed.

 

De første valgene

Hva er stilen din? Er det viktigste for deg at ringen er praktisk, moderne eller klassisk? Skal det være mange edelstener i ringen, eller er du mer interessert i den tradisjonelle glatte varianten? For det første er det ingen regler for hvordan en giftering skal se ut! Du kan velge nøyaktig ringen du syntes passer formålet. Ringenes mote endres hele tiden, og man må vurdere om man ønsker et tidløst design eller en moderne løsning. Prøv mange forskjellige ringer hos gullsmed, ofte ser ringene helt annerledes ut når de kommer på en finger. Bare på denne måten vet du nøyaktig hva slags ring du skal gå for. Visste du at den som først setter gifteringen på sin partners finger under bryllupet, vil få makt i ekteskapet?

 

Venstre eller høyre hånd?

Dette er en evig diskusjon, og det er ikke enighet om i hvilken grad den ene er mer sann enn den andre. Det viktigste er at paret bruker ringen på samme hånd. Argumentet for å sette ringen på venstre hånd er at en blodåre løper direkte fra hjertet og ned i venstre ringfinger. Det er derfor man ofte setter forlovelsesringen på denne fingeren. Argumentet for å sette ringen på høyre hånd er at troskapsløftet leveres med høyre hånd, og derfor bør ringen også sitte på høyre hånd. Den mest brukte løsningen er å ha forlovelsesringen på venstre hånd og gifteringen på høyre hånd.

 

Vil du ha edelstener i ringen?

Alle edelstener er veldig forskjellige, og de har en annen hardhet. Når du velger en edelsten til en vielsesring, bør du definitivt velge en stein med høy hardhet, da det vil være en ring du alltid bruker.

Diamanten er den mest brukte edelstenen til gifteringer - den symboliserer uskyld og troskap. Andre bruksområder som er spist er rubin som tilfører ekteskapet kraft og lidenskap, og safir som gir fantasi og visdom. Andre edelstener kan være for eksempel en smaragd eller en turmalin.

I stedet for å velge en stor diamant, kan du spare mye penger ved å velge flere små diamanter. Det får det absolutt ikke til å se billigere ut, tvert imot, det kan gi et veldig eksklusivt utseende til ringen. Det er mye billigere å kjøpe 3 små diamanter enn en stor. Noen ganger kan du også få en diamant med små feil. Dette kan utgjøre en enorm prisforskjell, men det er ikke sikkert det er noe du kan se. Spør juveleren om nødvendig om det er noe de har liggende.