Et frieri er en stor begivenhet i ethvert forhold, og det er derfor fornuftig å planlegge godt, slik at den blir på en måte som er perfekt for både deg og partneren din.

Det er ingen riktig eller feil måte å gjennomføre et frieri på, så du er fri til å gjøre det til en storslått romantisk gest, eller å være mer jordnært. My Wedding gir det tips som du kan bruke som utgangspunkt når du planlegger det perfekte frieriet for partneren din.

 

Følg tradisjoner

Hvis du liker å følge tradisjonene, er et åpenbart alternativ å falle på kne på en romantisk restaurant etter et deilig måltid. Under middagen har du og partneren din god tid til å snakke og ha det gøy, og du vil kunne vise deg fra din beste side. Vi foreslår at du i samarbeid med kjøkkenet sørger for å plassere en ring på eller i desserten for å ta partneren din litt på sengen. Alternativt kan ringen også være i bunnen av et glass champagne. Det er også en mulighet at du bare bruker ringen på deg og går på kne så snart du føler øyeblikket er der. Før du velger å henge på en restaurant, må du selvfølgelig vurdere hvordan kjæresten din vil ha det med å få et så personlig  øyeblikk utført offentlig blant fremmede. Hvis du er i tvil om det vil falle i god jord, bør du holde frieriet privat. Men kvelden kan fortsatt lett begynne med et besøk til en koselig restaurant.

Frieri bryllup

Frieri bryllup

 På en spesiell dag

Hvis du ikke nødvendigvis vil gjøre hele det store skuespillet ut av frieriet, kan du vurdere å planlegge det slik at du ber om partnerens hånd på en spesiell dag. Det kan være på Valentinsdag, nyttårsaften, bursdagen din, partnerens bursdag. Jo mer personlig dagen du velger er for deg, jo større romantisk effekt vil det ha. Som en ekstra bonus vil det også være lettere å huske datoen for frieriet i fremtiden.

 

Fri på en tur

Hva er bedre enn å reise og kombinere dette med et frieri. Atmosfæren er vanligvis ekstra god på en ferie der du er i et romantisk miljø, langt borte fra stress, mas og hverdag. Her blir hodet rolig, stemningen er høy og det er ingen konstant forstyrrelse fra mobiltelefoner eller lignende. Som regel tilbyr en kjæresteferie mange romantiske øyeblikk der man virkelig liker og setter pris på hverandres selskap. Derfor er en ferie virkelig god tid for frieri. Det betyr i utgangspunktet ikke noe om du er på en romantisk storbyferie, en avslappende sommerferie eller en adrenalinfylt skiferie - så lenge du er borte fra hjemmet. Da vil frieriet helt sikkert være magisk! Hvis økonomien ikke er for en utenlandsreise, kan du i stedet velge å invitere kjæresten din til et weekendopphold på hotell eller et Spa senter.

 

Gjør frieriet spennende

Romantikk kommer i mange nyanser, og det er absolutt ikke alle som synes det er romantisk å sitte og dele en flaske rødvin i en fin restaurant, mens du ser partneren din dypt inn i øynene. My Weddings erfaring at noen mennesker er bestemt allergiske mot romantikk og avskyr alt som er rosenrødt. Hvis partneren din er en av de typene, som det absolutt ikke er noe galt med, bør du vurdere å gå litt annerledes med frieriet. Slipp strykekvartetten, de to dusinet hvite duer og kom selv selv på en hvit hest. Hopp fallskjermhopp fra et fly  og finn ringen så snart du lander. Erklær kjærligheten en mil over bakken i en luftballong eller gjør det etter et dristig strikkhopp.

 

Slipp planleggingen

Romantikk oppstår noen ganger i det spontane i et spesielt øyeblikk som man ikke kan planlegge. En alternativ tilnærming  kan derfor være å ha ringen klar i lomma til enhver tid når du er sammen med partneren din. På den måten vil du alltid være klar til å falle på kne så snart tiden er inne. Fordi du ikke har planlagt noe og i stedet bare følger flyten, vil du sannsynligvis oppdage at du er mindre nervøs. Det er ikke noe press eller tid når du må spørre partneren din. I stedet kan du ta det med ro og legge merke til når tiden føles riktig.

 

Gjør frieriet til en begivenhet

Å frigjøre og være fri er en stor begivenhet, og store begivenheter nytes best i selskap med nære venner og familie. Derfor må alle de nærmeste selvfølgelig være til stede den dagen du blir enige om at du skal gifte deg og tilbringe resten av livet sammen.

 

My Wedding håper du har fått mange gode råd og ønsker du enda flere tips så finner du 50 forskjellige forslag til frieri til bryllupet her.