For noen er det å holde en tale i et bryllup noe de vil elske, og de vil se frem til det i mange måneder, men for mange andre er det noe av det verste man kan kastes i. My Wedding gir deg de beste tipsene hvis du skal holde bryllupstale.

Det er rett og slett så irriterende hvis angsten og nervøsiteten kommer til å overskygge all gleden og kjærligheten, så vi vil virkelig komme med noen gode råd og tips som kan hjelpe de nervøse og uerfarne å snakke litt underveis. En god tale vil bli husket i mange år fremover, mens den dårlige talen vil bli glemt i løpet av få timer. Det er viktig å få det gjort riktig, for hvis du har noe på hjertet, så vil du selvfølgelig dele det med resten av selskapet på en vakker, humoristisk eller elegant måte. Her er noen enkle og enkle tips du kan tenke på når du skriver og holder talen din:

Forberedelse

Nå må du forberede talen din veldig grundig. "Å trekke det ut av ermet" er aldri så vellykket som du tror! Tro oss, til og med komikere praktiserer tusenvis av ganger, for å få det til å virke så glatt og elegant som mulig.

Trening

Du bør ha talen din skrevet ned ca. 2 uker før bryllupet, så du har god tid til å øve. Du må lese talen din høyt for deg selv (den fungerer annerledes enn når du leser den inne i hodet) eller muligens for en tilskuer som kan komme med gode råd. Hvis du skal snakke inn i mikrofonen til bryllupet, må du øve på det også. Bli vant til ordene og husk å huske så mye av talen din som mulig i det hele tatt. Slapp av og pust mens du snakker!

Bryllupstale

Bryllupstale

 

For brudepiker, brudgom, forlovede og bestevenner

Ikke snakk om alle de villeste byturene, ekskjærester, interne vitser og ikke for guds skyld banne for mye! Besteforeldrene er også her. Forsikre deg om at du velger riktig historie og får talen til å flyte. For å gjøre dette kan du spørre deg selv:

Er dette relevant den dag i dag?

Knytt denne fantastiske historien til bryllupet, de nygifte, ekteskapet eller vennskapet ditt. Hvis ikke, finn en annen historie.

Hva er poenget mitt her?

Forteller du bare en morsom historie fordi den er bra, eller har du faktisk et poeng med det du sier? For foreldre og familie. Vokt dere for tiden! Dette handler ikke om deg, og sørg nå for at talen din ikke overstiger 8-10 minutter. Det bør være god tid til å komme til poenget ditt.

Ikke start historiene dine med "Da den lille jenta mi var 2 år ..." Du må sørge for at talen din er relevant for bryllupet og brudeparet, det er ikke en mulighet til å få frem alle gamle minner. Husk å fortelle historier som har formet dem til den personen de er i dag, og som har gjort dette bryllupet mulig. Hvis det er veldig emosjonelt, må du sørge for å øve det til du kan si det uten å bryte sammen. Litt følelser, en klump i halsen og tårer i øyekroken er helt ok (noen ganger gjør det en tale enda bedre), men for mye veiledning er absolutt ikke noe du vil ha, og du risikerer at budskapet og poenget med at talen forsvinner.

Presentasjon

Du har 7 sekunder til å gi førsteinntrykk av deg og talen din! Stå sterk og trygg, pust dypt, haken opp, skuldrene tilbake og smil. Det kan virke overfladisk, men det fungerer! Vent med for mye alkohol til etter at du har holdt talen din. Så kan du glede deg over det, sammen med alle menneskene som kommer bort, for å fortelle deg at talen din var et av høydepunktene på kvelden.