Planlegger du et gjør-det-selv låvebryllup - eller kanskje et romantisk teltbryllup i hagen? Her får du 10 ideer som gjør bryllupet sjarmerende, personlig og ikke minst bærekraftig!

Av redaksjonen. Foto: Unsplash.

DIY-ideer gjør bryllupet helt unikt og mer personlig. Enten du bruker året med planlegging på å saumfare Finn.no etter skatter, eller snoker på loftet til familiemedlemmer - hver eneste gjenstand i bryllupet vil ha en historie og være valgt med omhu.

Kanskje kan familie og venner få være delaktige i både planlegging og dekorering, og bryllupet blir noe mye mer enn bare en festkveld - men noe dere skaper sammen med kretsen deres.

Her vil du også finne mange gode ideer om du skal skape drømmedagene på et begrenset budsjett.

Vær kreativ og ta i bruk det som finnes i lokalmiljøet - det kan man spare mye penger på! - Rubi Sørvik, innholdsansvarlig i Ditt Bryllup.

 

10 ideer til bryllupsfeiringen:

1. Pynt midtgangen

Med Norgesglass og litt snor kan du løse utfordringen med blomster til midtgangen. Med lekkert og rimelig brudeslør i dekorative glass vil midtgangen få et romantisk og sjarmerende uttrykk. Her er det også mulig å gjøre gode kupp på Finn.no eller andre bruktforhandlere - så start søket nå!

DIY Ideer til bryllup: Norgesglass og brudeslør pynter midtgangen

DIY Ideer til bryllup: Norgesglass og brudeslør pynter midtgangen

 

2. Enkle bordkort

Enten du er ute i siste liten eller ønsker det litt tilfeldige og sjarmerende uttrykket, så vil enkle bordkort gjøre susen. Kjøp tyky papir (til akvarellmaling) og riv kantene for å få den rustikke looken. Og spør om å få en tjeneste av den i kretsen med finest håndskrift!

DIY-ideer til bryllup: Sjarmerende bordkort

DIY-ideer til bryllup: Sjarmerende bordkort

 

3. Candy-crush

Lag små krukker med sukkertøy til gjestene, da er dere i det minste sikret at de små gjestene er fornøyde. Disse kan settes rundt på bordet, eller knyttes til en navnelapp. Lag lokket av et stykke tøy og en snor! 

DIY-ideer til bryllup: Noe søtt til gjestene

DIY-ideer til bryllup: Noe søtt til gjestene

 

4. Da klokka klang

Dersom du ikke har kirkebryllup, men likevel ønsker at vielsen skal markeres med klokkeklang, er det ingenting i veien for å gå til innkjøp av en selv. Let etter en vintage klokke. En annen som kan ønske å ha ansvar for klokka er toastmasteren – som et fiffig alternativ til å slå på de vakre krystallglassene. Plasser klokka i en krans på døren inn mot vielseslokalet for en dekorativ look, og en enkel måte å si til gjestene at vielsen begynner på.

DIY-ideer til bryllup: Bjelleklang

DIY-ideer til bryllup: Bjelleklang

 

Les også: Vakre bohemske bukketter som passer perfekt til blondekjoler

 

5. Mormors gamle servise

Har dere vurdert å servere te i bryllupet? Det er en koselig skikk og fantastisk mulighet til å bruke alt det gamle serviset familiene har samlet på opp igjennom årene. Miks og match serviser for å skape et morsomt og lekent bord. Ikke se bort ifra at det blir noen fine samtaler på tvers av familiene ut av det også!  på døren inn mot vielseslokalet for en dekorativ look, og en enkel måte å si til gjestene at vielsen begynner på.

DIY-ideer til bryllup: Nydelige kopper fra mormors skap

DIY-ideer til bryllup: Nydelige kopper fra mormors skap

 

6. Dekorativ krans

Kranser er i vinden som aldri før, og de er ikke så vanskelig å lage. Bruker du blomster som tørker fint kan kransene være en hyggelig syssel i god tid før bryllupet. Ønsker du friske blomster å dekorere med, kan du invitere venninnegjengen til å bidra i dagene før den store festen.

DIY-ideer til bryllup: Kranser er både dekorativt og gøy å lage.

DIY-ideer til bryllup: Kranser er både dekorativt og gøy å lage.

 

7. Naturen som dekorasjon
Små treplater kan brukes både som bordkort, bordbeskyttere under glass og vaser, eller som serveringsbrett. Best av alt! De er lekende lette å skjære til!

DIY-ideer til bryllup: Bruk naturen

DIY-ideer til bryllup: Bruk naturen

 

8. Naturlig konfetti
Stemple ark med eget design eller bruk monogramstempel og lag papirkremmerhus med tørkede og knuste blomster som et vakkert og velduftende alternativ til plastkonfetti. Ha en kurv på utsiden av vielsen og la gjestene forsyne seg med kremmerhusene og dere er sikret en vakker velkomst når dere trer ut av vielseslokalet som mann og kone.

DIY-ideer til bryllup: Naturlig konfetti!

DIY-ideer til bryllup: Naturlig konfetti!

 

9. På paller

Selv paller kan gjøre nytte for seg og er lette å få tak i. Stable de oppå hverandre for å lage både bord og benker, men sørg for stabilitet og sikkerhet. En anne beslektet benkeløsning er å kontakte den lokale bonden og spørre om å få leie høy. De kan formes i rektangler og benyttes som benker, med sauseskinn eller linduk over.

DIY-ideer til bryllup: Pallplassering

DIY-ideer til bryllup: Pallplassering

 

10. Veiviser

Enkle hjemmelagede skilt i papp gjør det lettere for gjestene å finne fram. Det gir også bryllupet en personlig touch. Så enkelt kan det gjøres!

DIY-ideer til bryllup: Sjarmerende skilt

DIY-ideer til bryllup: Sjarmerende skilt

Les også: Drømmen om låvebryllup!

Les også: 10 blondekjoler til bryllupsdagen

Les også: Emily og Theas bohemske bryllup