Den klassiske enstensringen med diamant er fortsatt mest populær, men gullsmedene ser stadig større etterspørsel etter mer unike forlovelsesringer.

Av Elise Mellem Mathisen Foto: Produsentene

Tiden er inne for å få en ring på fingeren, men hvordan finne den perfekte? Det er mange muligheter for en forlovelsesring i dag, enten man ønsker store eller små diamanter, det klassiske eller et mer utradisjonelt preg. Fellesnevneren for de fleste forlovelsesringer er diamanter.

LES OGSÅ: Se vår store samling av årets fineste brudekjoler

- Hvor mange som frir med diamant har økt de siste 10-15 årene, sier produktdirektør i Thune, Anne Skjefstad. Hun forteller at en ny trend de siste årene har vært å legge til diamanter på skinnen.

De klassiske forlovelsesringene er de mest populære hos deres kunder, og Skjefstad trekker frem serien Elegance by Thune. Hun nevner også trenden med å ha matchende forlovelsesringer og gifteringer, og nevner to av Thune sine serier som passer til dette, Bridal Eternity og Eternity.

Skjefstad forteller at flere av deres kunder ønsker forlovelsesringer med personlige preg. 

– Noen vil designe ringene selv og har en klar tanke på hvordan de skal se ut, mens andre ønsker den klassiske frierringen som kan brukes år etter år, sier Skjefstad.

Matchende forlovelsesringer og gifteringer fra Thune og Mestergull.

Matchende forlovelsesringer og gifteringer fra Thune og Mestergull.
 

Gult gull er trendy

Ifølge Skjefstad har gult gull på forlovelsesringene økende popularitet hos deres kunder, mens rosegull ikke lenger er like ettertraktet.

– Rosegull var veldig populært for noen år tilbake, men det har avtatt nå, sier hun.

Produktsjef i Mestergull, Nina Wassum, kan også fortelle at gult gull har blitt en trend den siste tiden, i tillegg til det klassiske hvite gullet.

– Frierringene med diamant er oftest i hvitt gull. Men det gule gullet blir stadig mer populært, også i diamantringer, sier Wassum. 

 

Tre ringer til venstre: Mestergull. Ring i gult gull: Thune. Foran: David-Andersen.

Tre ringer til venstre: Mestergull. Ring i gult gull: Thune. Foran: David-Andersen.

Unike preg 

Det har blitt mer populært med ulike farger på stenene, som blant annet blå safir eller diamanter med farge. Forlovelsesringer med vintagepreg, utradisjonelt design og spesielle former på diamantene vil bli en trend i 2020, ifølge bryllupsnettstedet Brides.com.

Tre stener på forlovelsesringen skjøt fart etter at Meghan Markle viste frem sin forlovelsesring i 2017, og kan fort bli en av de store trendene dette året også.

Her hjemme derimot, dominerer fortsatt enstensringene.  

Fagansvarlig og diamantspesialist hos David Andersen, Hallvard S. Sagøy, mener klassiske enstensringer vil være de mest populære i 2020.

– De fleste vil at forlovelsesringen skal være klassisk, og ikke et trendsmykke, sier Sagøy. De klassiske enstensringene er i gjerne hvitt gull eller platina, med en rund diamant.

Han tror likevel det kan bli trendy med ulike former på diamantene.

– Vi har sett at oval brilliant har vært populært, men da gjerne med diamanter rundt selve midtstenen eller bare små diamanter på skinnen, sier Sagøy. 

 

 Trestensringer til venstre: Mestergull. Til høyre: David-Andersen.

Trestensringer til venstre: Mestergull. Til høyre: David-Andersen.

Farge på stenen

For kunder som vil ha en mer trendy forlovelsesring, trekker Sagøy frem ringer i gult gull med diamanter i fargetoner som champagne og cognac.

Sagøy tror diamanten vil fortsette å være den mest populære stenen på forlovelsesringen.

 – Jeg tror ikke det er så mange andre stener som vil dominere markedet for forlovelsesringer i 2020, men dersom det skulle være det, tror jeg noen ville velge blå safir, sier han. 

Flere ønsker personlige ringer

Sagøy forteller at flere og flere av deres kunder ønsker personlige ringer, som blir håndlaget på deres verksted.

– Da blir det ofte tegnet og håndlagd en helt unik ring til nettopp denne kunden, sier Sagøy. Han forteller at flere ønsker å få håndplukket en diamant spesielt egnet til deres ring.

– Slikt er alltid gøy, og hver forlovelsesring bør jo være spesiell på en eller annen måte, legger Sagøy til.

LES OGSÅ: Gode råd når dere skal velge gifteringer