I forbindelse med bryllupet så får mange brudepar spørsmål om hva de ønsker seg til bryllupsgaver. Derfor er det viktig å være tidlig ute å sette opp sine egene ønskelister eller bryllupsliste som det blir ofte omtalt som. Her kan dere sette opp en liste over deres ønsker og gjestene kan se hva som allerede er kjøpt av bryllupsgvaer slik at dere slipper å få dobbelt av mange bryllupsgaver

Hos brylluplistebutikkene har bryllupsrushet satt inn for fullt etter sommer. Her handles det servise, bestikk, vaser og ting og tang over en lav sko, mens musikken ruller i bakgrunnen.

- Servise, bestikk og glass står på 80 prosent av ønskene fra de fleste brudepar 

 Veiledere

Bryllupslitebutikkene rettleder forvirrede gjester som er på jakt etter en gave som passer som gave i et bryllup. Det er ikke vanlig å kjøpe gaver som bare passer for den ene parten, som for eksempel et kvinnesmykke eller en slipsnål. Gaven skal passe for begge, og den skal gjerne vare en stund.

Gavelister

- Mange benytter bryllupet til å ønske seg ting de ellers ikke kjøper. Dyre serviser er en gjenganger. Hvem er det som prioriterer et servise til 50.000 kroner senere i livet?

En trøst for de gavemilde med slunken lommebok, er at det også i et servise finnes billige deler som du kan kjøpe. Egglass, for eksempel, koster sjelden mer enn 150 kroner.

- Om du er en vanlig gjest, det vil si at du ikke er i nærmeste familie, er det vanlig å gi for rundt 500 til 600 kroner

For de som er i nær familie med brudeparet, er det slett ikke uvanlig å bla opp flere tusenlapper når de skal kjøpe gave.

De fleste kjeder som selger bryllupsgaver har en egen løsning på nett hvor dere kan sette opp en bryllupsliste gratis og alle butikkene er behjelpelig med å sette opp en bryllupsliste for dere hvis dere ønsker dette.

Hvis du trenger hjelp til å sette opp bryllupsliste så anbefaler My Wedding å gå til vår oversikt over bryllupsbutikker og finne din lokale leverandør av bryllupslister i hele Norge.