Tips for å dekke bryllupsbord
Tallerken
Har serviset motiv skal dette alltid vende samme vei på alle tallerkenene på bordet.
Glass
Glassene plasseres øverst for knivspissen på høyre side. Start med vannglass, så vinglass i den rekken vinen skal drikkes.
Bestikk
Bestikket plasseres alltid slik at det brukes utenfra og inn. For eksempel er forretten en suppe skal suppeskjeen ligge ytterst. Så følger forrett og hovedrett, med gaffel til venstre og kniv til høyre. Kniven skal alltid ligge med eggen inn mot tallerkenen. Serveres det brød til, skal brødtallerken med tilhørende kniv plasseres til venstre for gaffelen. Dessert-bestikket plasseres over tallerkenen. Er det kake til dessert, plasseres kakegaffelens skaft mot venstre, skal det serveres en dessert som krever skje plasseres skjeens skaft mot høyre.
Kuvert
Vi anbefaler at du beregner litt god plass pr. kuvert, ca 60 cm. Servietten kan enten legges pent foldet på tallerkenen eller på brødtallerkenen til venstre.
Servering
Skal det serveres flere retter ved bordet, skal disse plasseres på bordet foran gjestene fra høyre. Nye tallerkener skal settes inn fra høyre, og brukte skal også fjernes fra høyre. Skal det derimot servers fra fat skal dette skje fra venstre. Alle drikkevarer skal serveres fra høyre.