Hos Christiania Glassmagasin har bryllupsrushet satt inn for fullt og mange er på jakt etter å få satt opp en bryllupsliste. Her handles det servise, bestikk, vaser og ting og tang over en lav sko, mens musikken ruller i bakgrunnen.

- Servise, bestikk og glass står på 80 prosent av ønskene fra de fleste brudepar sier CG til My Wedding

Veiledere

Christiana Glassmagasin rettleder forvirrede gjester som er på jakt etter en gave som passer som gave i et bryllup. Ifølge CG er det ikke vanlig å kjøpe gaver som bare passer for den ene parten, som for eksempel et kvinnesmykke eller en slipsnål. Gaven skal passe for begge, og den skal gjerne vare en stund.

Bryllupslister

En trøst for dem som ikke har en anelse om hva de skal kjøpe, er at mange kommende ektepar legger ut bryllupslister hos Christiania Glassmagasin. I år har nesten 6000 par lagt ut sine ønsker på bryllypslister. Her kan du også lese hva som er kjøpt av andre, og hva som mangler.

- Mange benytter bryllupet til å ønske seg ting de ellers ikke kjøper. Dyre serviser er en gjenganger. Hvem er det som prioriterer et servise til 50.000 kroner senere i livet? sier CG til My Wedding. 

En trøst for de gavemilde med slunken lommebok, er at det også i et servise finnes billige deler som du kan kjøpe. Egglass, for eksempel, koster sjelden mer enn 150 kroner.

- Om du er en vanlig gjest, det vil si at du ikke er i nærmeste familie, er det vanlig å gi for rundt 500 til 600 kroner, sier CG.

For de som er i nær familie med brudeparet, er det slett ikke uvanlig å bla opp flere tusenlapper når de skal kjøpe gave.