Når man gifter seg i kirken, er det mest vanlig å gifte seg i tradisjonell kremhvit eller hvit brudekjole. Det finnes mange typer brudekjoler i forskjellige stiler. Her får du m´noen råd og tips for valg av brudekjole.


Kvinner har en klar forestilling om hva slags brudekjole de ønsker den dagen de gifter seg, og de ønsker gjerne å være ”prinsesse for en dag”. Hva som er riktig for en, trenger ikke å være riktig for en annen. Smaken er forskjellig, og motene forandrer seg hele tiden. 

Brudesalongene har et godt utvalg av brudekjoler både for de som ønsker å kjøpe, og for de som ønsker å leie. For enkelte kan det også være en idè å reise til f.eks. København for å se på utvalget der! 

Når man gifter seg i kirken, er det mest vanlig å gifte seg i tradisjonell kremhvit eller hvit brudekjole. Dette er ikke et krav, og man kan gjerne bruke mer farger! Mange velger også bunad, og det er også et vanlig valg ved borgerlig vielse. Dersom man gifter seg i utlandet, velger mange en litt enklere løsning, som en pen drakt, en enkel kjole e.l. Dette har ofte noe med selve reisen å gjøre – å pakke en brudekjole eller en bunad i kofferten er ofte ikke så enkelt! Man bør også tenke på at bagasjen kan bli borte underveis, og at man bør frakte vielsesantrekket som håndbagasje! En bunad eller en nyinnkjøpt brudekjole er en dyr investering, så man bør tenke på å ta en tilleggsforsikring når man er ute og reiser. 

Ved valg av brudekjole, er det også viktig å tenke ut hvordan man ønsker at selve dagen skal være! Omgivelsene bør stå i stil med valg av antrekk. 

Tradisjonelt skal man også tenke litt ekstra på hva man har under brudekjolen akkurat denne dagen! Hvorfor ikke la dagens forventning avspeile seg fra innerst til ytterst! 

Brudekjolemerker

Det er mange merker å velge mellom når det gjelder brudekjoler og noen av de meste kjente er Pronovias, Modeca, Sadoni, Lady Bird og Maggie Sottero. Provensia er fra Spania og lanserer to kolleksjoner i året, nå er vårkolleksjon 2019  til Pronovias Brudekjoler kommet og her er video fra visningen. Ønsker du se visningen av Modeca brudekjoler fra våren 2019så har vi også denne . For ikke å glemme Maggie Sotteros brudekjoler for våren 2019.

Forlover og brudefølge: 
Det er veldig fint om det velges en helhetlig stil til forlovere, brudepiker og brudesvenn. Vær med i prosessen når de skal velge klær slik at de står i stil til bruden og hennes brudekjole! 

BRUDGOMMEN 
Det er ofte kvinnen som har de største ønskene når det gjelder antrekk for dagen. Mannen har ikke alltid så store formeninger om dette, men han skal være klar over at det finnes et godt utvalg også for ham! 

Det er vanlig at mannen matcher bruden så godt det lar seg gjøre. Dersom bruden gifter seg i bunad, er det også flott om mannen gjør det samme. Det er ikke alle som eier egen bunad, men dette er en enkel sak å få leid. 

Dersom kvinnen gifter seg i tradisjonell brudekjole, kan mannen gifte seg i f.eks. kjole og hvitt, smoking, eller kanskje en klassisk sjakett? Kjole og hvitt er svært vanlig å bruke i Norge, mens amerikanerene lenge har sverget til smoking. En sjakett er en enkeltspent dress, som opprinnelig var et engelsk formiddagsantrekk, og som nå har blitt et vanlig bryllupsantrekk for herren. Man kan også benytte en vanlig pen dress med slips som matcher kvinnens brudekjole og farger, eller hva med en hvit smoking? 

Valget er stort, også for herrene!